csupa elektromosság

2019.02.04. 21:03

Különleges különjárat – Tesztelték hétfőn az Ikarust

Egész nap tesztelték az új Ikarus buszt, ezért több helyen is látható volt hétfőn Fehérvár különböző pontjain.

FMH

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Próbarendszámot kapott a modern eszköz, mert menetfolytonosság közben is vizsgálni kell a busz viselkedését. Hétfő reggel nyolc órakor kelt útra az elektromos Ikarus, fedélzetén Mikor Kálmánnal. A sofőrön kívül egyedül kollégánk lehetett az egyetlen, aki ülhetett a járműben a tesztidőszak alatt. A vezető egy nyugalmazott Ikarus dolgozó, aki nagy tapasztalatokkal rendelkezik, hiszen egész életében az Ikarus gyárban dolgozott.

A Székesfehérvári Közlekedési Iroda által ajánlott útvonalon haladt, és, hogy valódi körülményeket állítsanak elő, három tonna terheléssel indult el a próbajárat. Csomagolt fémegységek utaztak a buszon utasok helyett, szétosztva a fedélzeten. A jármű az akkumulátorával 240-280 kilométert tud egyszerre megtenni. A teszt lényege, hogy ellenőrizzék menet közben felfüggesztéseket, a kormányozhatóságot, a szervókat, a fékeket, illetve a sofőr fülke kényelmét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában