Páratlan polgárdi páros

2019.02.02. 19:00

Immáron a nyolcadik kolbásztöltő fesztivált tartották meg Polgárdiban

Ennek a kolbásznak még az illata is más – dicsérte az egyik atyafi saját csapatának a produktumát. Hát, ha még a zsűri megkóstolja! Bizony aratott az elfogultság, de a legvégén most is csak egy maradt!

V. Varga József

A srácok nem mentek a szomszédba egy kis vidámságért – a Forgáccsal Töltve gárda

Fotó: Rózsa Marianna

A sorrendben 8. kolbásztöltő fesztiválon 25 különítmény mutatta meg gasztronómiai tudományát Polgárdiban, a 7-es presszó udvarán felállított méretes sátorban. (Az új helyszín tavaly váltotta az inkubátorház megszokott csarnokát.) Az alapgondolat mit sem változott: a barátságra, a jó hangulatra szövetkezett idén is a csaknem 300 résztvevő.

Sercegő sültek serpenyőkből

Ütemesen haladt a munka, sercegve sült a kolbász (meg a tarja, meg az oldalas), kedvesen zrikálták egymást a férfiemberek, csacsogtak a hölgyek, előkerült a mustár, a cseresznyeparika, jóféle itókákkal koccintottak a népek. – Pityukám, de nehéz pálinkád van! – tréfálkozott a kolbászfesztivál egyik ötletgazdája, Reif Ferenc. – Ezt már elsütötted „eccer-kéccer” – vette a lapot a megszólított –, de egye fene, egy újszülöttnek minden vicc új. Kérdem én: mit jelentsen mindez? – Nehéz hozzáférni! – robbant imígyen a poénbomba.

A srácok nem mentek a szomszédba egy kis vidámságért – a Forgáccsal Töltve
gárda
Fotó: Rózsa Marianna

 

A kezdeményezést kezdetektől fogva támogatta a képviselő-testület, Nyikos László polgármester, a fesztivál fővédnöke most is kivette a részét a feladatokból. – Fesztiválunk megőrizte „nemzetközi rangját” – mosolygott az elöljáró –, németországi és szlovákiai testvértelepülésünkről az idén is megtiszteltek bennünket grafrathi és vágdfarkasdi barátaink. Pózoltak a csapatok, közös fotográfiák készültek. A világot jelentő deszkákon Nagy Richárd muzsikált, fülbemászó mulatós nótákkal szolgált Dudar Feri és Postás Józsi. Táncolt kicsi és nagy, Popovics Feri most is sorban pörgette a lányokat-asszonyokat.

 

A zsűrizés nemes misszióját pár éve újították meg, miszerint az ítészek körébe az összes csapat delegál egy-egy tagot. A hölgyek-urak sorban kóstolgatták és pontozták a karikákra szelt ínycsiklandó kolbászkölteményeket. Amint Héja Ágnestől megtudtuk: végül a páratlan polgárdi párosok versenyében a pálmát a Nyugdíjasklub alakulata vitte el, megelőzve a Kamionosok és a Profil 2002 Kft. gárdáját. A farsangi fánkok megmérettetésén a Szekeres Kft. diadalmaskodott, az esti toros bálban Németh József húzta a talpalávalót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában