Régi hagyomány

2019.02.27. 15:30

A Vasas családközössége a tavaszt ünnepelte

A Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes családias közösségének berkeiben régi hagyomány, hogy alaposan megünnepelik a tavasz eljövetelét. Nem volt ez másként a mögöttünk álló szombaton sem, amikor a Gárdonyi Géza Általános Iskola tornatermében gyűltek össze az ifjú táncosok és szüleik.

Balla Tibor

A Vasas mind a négy csoportja beöltözött a tavasz, pontosabban a farsang kedvéért

Fotó: Hankusz Kálmán / Dunaújvárosi Hírlap

A nap első része a testedzésé volt, bőszen kergették a bőrt a tornateremben, de egy igazi vasasos táncosnak ez meg se kotytyan, bőven maradt még erő és energia a sorversenyekre, ahol luftballonnal futottak (amit ki is lyukasztottak persze), pokrócon húzták egymást, bokájukat fogva igyekeztek a leggyorsabban haladni, és ehhez hasonló válogatott huncutságokban vettek részt. Ezek után bújtak farsangi jelmezbe, és meg kell állapítani, ezen a területen is elengedték fantáziájukat.

A Vasas mind a négy csoportja beöltözött a tavasz, pontosabban a farsang kedvéért Fotó: Hankusz Kálmán / Dunaújvárosi Hírlap

A Vasas négy csoportja egy-egy tánccal is készült erre a napra, ám ezúttal kitétel volt, hogy ezek egyike sem lehetett néptánc. Záróprogramként egy kis házi Csillag születik következett, ahol megmutathatták, hogy a néptáncon kívül mi az, amiben még nagyon tehetségesek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában