alba innovár

2019.01.16. 07:30

Új képzési forma próbaüzeme kezdődött Fehérváron

A felnőttképzés kereteinek újragondolása és kitágítása is tervei között szerepel az Alba Innovár csapatának, amely az Arconickal együttműködve a felnőttképzés új, korszerű útjait keresi.

Sági Zoltán

Új képzési forma próbaüzeme kezdődött Fehérváron

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Kedd reggel 8 órakor Cser-Palkovics András polgármester és Laufer Tamás központvezető együtt köszöntötték az Alba Innovár Digitális Élményközpont által indított felnőttképzés résztvevőit. Az Alba Innovár Táncsics Mihály utcai épületében rendezett különleges eseményen részt vett továbbá Darázs Attila, az Arconic Európai Keréktermék Kft. termelési igazgatója is – mivel az iskolapadokban az Arconic szakemberei foglaltak helyet. Az innováció városi fellegváraként működő intézmény épületében egyébként a korai időpont ellenére már teljes fordulatszámon pörgött a nap: míg az emeleten az induló felnőttképzés résztvevői ismerkedtek az előttük helyet foglaló digitális oktatási állomásokkal, a földszinten iskolai csoportfoglalkozás készülődött, méghozzá tantervi keretek között. Az órán üdítő volt látni, hogy az egykori bankfiók épületében újabban a pénznél valami sokkalta értékesebb megőrzése és gyarapítása zajlik éppen.

Új képzési forma próbaüzeme kezdődött Fehérváron
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

– Nem érünk rá megvárni, hogy majd a ma fiataljai egyszer mindebbe belenőjenek – fogalmazott a polgármester, aki az intézmény céljaként jelölte meg, hogy annak falai közt a jövőt jelentő digitális technológiákat ismerhessék meg az odaérkezők. Darázs Attila elmondta: ilyet nyugati útjai során sem látott, fehérváriként mindannyian büszkék lehetünk az induló, egyedülálló programra. Laufer Tamás utalt rá, a próbaüzem sikere után országosan indulhat be a felnőttképzés fehérvári modellje, amely munka mellett teszi lehetővé a magas szintű tanulást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában