tablettel távozhatunk?

2019.01.11. 07:30

„Nem adják azt ingyen” – Informatikai képzés indul Fehérváron

Hiszem, ha látom! – avagy sokakban feléledt a gyanú egy ingyenes informatikai képzés láttán, amelynek végén a résztvevők a használt tabletet is megtarthatják.

Szanyi-Nagy Judit

Ritka az olyan képzés, amelynek végén a használt eszközt haza lehet vinni

Forrás: shutterstock

Többen is csábító felhívással találkoztak a legnagyobb közösségi oldalon. Eszerint Székesfehérváron január 14-én egy tízalkalmas, ingyenes informatikai képzés indul, amelynek zárásaként a résztvevők hazavihetik az oktatás során használt tabletet – immár alapfokú használati tudással felvértezve. Természetesen az érdeklődők mellett a szkeptikusok is megjelentek, így úgy döntöttünk, felhívjuk a telefonszámot, amelyen az órákra is jelentkezni lehet.

Ritka az olyan képzés, amelynek végén a használt eszközt haza lehet vinni
Fotó: shutterstock

Itt elmondták: a képzés már országszerte több helyszínen is lezajlott (vagy jelenleg is zajlik), Fejér megyeszékhelye most került képbe. A forrást egy uniós pályázat biztosítja. Az alkalmanként ötórás képzés minden órájában fotódokumentáció készül – a jelenléti ív aláírása mellett –, hogy a tabletet végül valóban azok vihessék haza, akik a tanórák kevesebb, mint 10 százalékáról hiányoztak. A képzés vizsgával zárul, a délelőtti és délutáni turnusra külön-külön tizenöten jelentkezhetnek. A részvételi feltételeket alaposan el kell olvasni, hiszen a pályázat csak a 16 és 65 év közöttiek oktatását támogatja. A tervek szerint – amíg ki nem fogynak a támogatásból, tabletekből – akár havonta újra megszervezik a képzést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában