Lélegző, zöld természet!

2019.01.20. 08:30

Minél több zöld fejlesztés tudja élhetőbbé tenni Fehérvárt

A klímaváltozás hatásaira egyre inkább fel kell készülnünk – hangsúlyozta a megyeszékhely polgármestere.

V. Varga József

kn

Forrás: shutterstock

A múlt évet a faültetések és a környezetvédelem szempontjából értékelte tegnapi sajtótájékoztatóján Cser-Palkovics András polgármester. Az önkormányzat mindent megtett annak érdekében, hogy a lakosság otthonosan érezze magát, hogy a kőrengeteg ne váljon nyomasztóvá. Fehérváron 2018-ban rekordmennyiségű növényt ültettek. A meglévő 80 ezres faállomány újabb 1200 fával gyarapodott, s a városgondnokság több mint 11 ezer bokrot és cserjét, valamint 170 ezer tő virágot ültetett ki a parkokba, közterületekre. A zöld fejlesztések sorából kiemelkedett a Sóstó természetvédelmi területen elvégzett munka, köszönet a kormányzatnak, hogy finanszírozta a térség megmentését. A fásítási program 2019-ben is a múlt évihez hasonló nagyságrendben folytatódik, s jelentős környezetvédelmi fejlesztés kezdődik a Palotavárosi-tavak körül és az alsóvárosi réten.

A tavak körül 93 hektáron újul meg a zöldterület, a rehabilitációra, a szabadidős és sportcélú fejlesztésre 1,25 milliárd forintot fordítanak. A tavakon túl, az elkerülő út felé 32 hektáron egyfajta erdősítés kezdődik majd, erre 2 milliárd forint állami támogatást kapott a település – tette hozzá a városvezető.

Vezető képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában