Fürdőzés, januárban

2019.01.21. 07:05

Majd másfél tucatnyian ereszkedtek bele a bodajki tó vizébe

Szombat délután a „nemzet rozmárának”, Schirilla Györgynek a vezetésével mártóztak meg a tóban.

B. Kiss László

Alig volt több tíz foknál a tó vize

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Számos érdeklődő gyűlt össze szombat délután a Bodajk szívében található tó partján, hogy szemtanúja legyen annak, amint a vállalkozó kedvűek megmártóznak januárban a vízben. A parton azt találgatták, hány fokos lehet a víz. Egyesek szerint a tavat tápláló forrás(ok) 16-17 fokosak, de a fagypont körüli hőmérsékletben bizonnyal jócskán lehűlt a víz – vélekedtek mások. A rendezvényt mentőcsónakkal is biztosító helyi tűzoltók végül közölték: 12 fokos a víz. Schirilla Györggyel együtt összesen 18-an ereszkedtek a tóba, a férfiak mellett több hölgy is bizonyságot tett vállalkozó kedvéről. Schirilla György, aki édesapja nyomdokain járva rendszeresen vesz jeges fürdőket, szemmel láthatóan élvezte a téli csobbanást, a többiek azonban pár percnél hosszabb időt nem töltöttek a vízben, de teljesítményük, bátorságuk elismerésre méltó, és őket ezért emléklappal jutalmazta az önkormányzat.

Alig volt több tíz foknál a tó vize
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A „rozmárkodás” után a hagyományos forraltbor-főző verseny vette kezdetét, a jókedvű vetélkedő immár hagyományosnak számít Bodajkon. A zsűrit Mórocz Tamás plébános, Horváth Katalin és Hoffart András alkotta. A 18 csapat közül a Varju-Majzik Péter irányította csoport nyerte el az első díjat – tájékoztatott a versengés végeztével Hossó Anita, a rendezvény „háziasszonya”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában