Nyílt nap

2019.01.23. 07:30

Lurkók jártak a Szent György Kórházban

A Szent György Kórház első alkalommal szervezett nyílt napján vettek részt a Lurkó Gyermekvédelmi Egyesület által támogatott, pályaválasztás előtt álló, saját családjuk nélkül nevelkedő gyerekek – tudtuk meg Janó Andorné Ildikótól.

FMH

Számos kérdésükre kaptak választ a fiatalok a kórházban

Fotó: Janó Andorné Ildikó

Lehetőségük nyílt betekinteni – a munkavállalás szemszögéből – a kórház működésébe, az egészségügyben dolgozók szerteágazó szakmáiba, ezen túl érdekes és hasznos volt a „Veled másokért” című, pályaválasztást segítő fi lm megtekintése. Az intézmény bemutatása, valamint az egészségügyi szakképzésekről, ösztöndíj-lehetőségekről tartott tájékoztató is lekötötte a diákok figyelmét.

Lehetőség nyílt a központi műtők, a radiológia, fizikoterápia, patológia szövettani labor, gyermek- és csecsemőosztály, szülészet- és nőgyógyászat látogatására, ahol számtalan érdekes eszközt is megnézhettek, valamint az ott dolgozó szakemberek körbevezették munkaterületükön a pályaválasztás előtt állókat. A gyerekek részéről több érdeklődő kérdés is elhangzott. Visszatérve a Romhányi Auditóriumhoz a fiatalokat finom uzsonnával várták a kórház dolgozói.

Számos kérdésükre kaptak választ a fiatalok a kórházban
Fotó: Janó Andorné Ildikó

Fehérvár és a megye különböző településeiről érkezett a 185 diák, ők a délután látottakból totót töltöttek ki. A 3 nyertes között Sztrutin Réka hibátlan válaszokat adott, és ezért ajándék is járt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában