pénzből a mérnöki pálya felé

2019.01.16. 14:30

Helybeli mérnökökre lenne szükség Fehérváron

Több mint ötmillió forint támogatásban részesítette – a cég alapítványán keresztül – az Arconic-Köfém Kft. a Vasvári-gimnáziumot, a pénzből a mérnöki pálya felé orientáló projekteket finanszíroznak.

B. Kiss László

A Vasvárit nem először támogatja az Arconic

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

– A múlt évben megindult munka folytatását teszi lehetővé az újabb adomány. A gyár- és múzeumlátogatások, a táborok és tanulmányi versenyek célja, hogy a Vasvári-gimnázium tanulóinak érdeklődését felkeltsék a természettudományok, illetve a mérnöki pálya iránt – mondta el a keddi sajtótájékoztatón Horváth József igazgató.

– Nálunk, sajnálatos módon, kevésbé érdeklődnek a műszaki pályák iránt a hölgyek. Márpedig ők azt szeretnék, ha több mérnök és – azon belül – több mérnöknő dolgozna a fehérvári nagyvállalatnál – ezt már Katus István, az Arconic-Köfém vezérigazgatója jelentette ki a tájékoztatón, amelyen egyébként a természettudományos képzés bázisát jelentő 10. évfolyam diákjai is jelen voltak.

A Vasvárit nem először támogatja az Arconic
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A cég most 35 milliárd forint beruházásával épít új üzemet, amelyet a világon legmodernebbnek számító technológiával szerelnek fel. Ide a szakembereket pedig elsősorban Fehérvárról várják, ezért támogatják a Vasvárit – derült ki Katus István szavaiból.

Mészáros Attila alpolgármester pedig arról beszélt, milyen szép számban folytatták Fehérváron felsőfokú tanulmányaikat a tavaly végzett vasvárisok. Szólt arról a robotikalaborról is, amelyet az ipar igényeihez igazodva az Óbudai Egyetem Alba Regia Karán létesítenek.

Török Szabolcs, a fehérvári tankerület vezetője a tájékoztatón azt hangsúlyozta, hogy az oktatás csak akkor eredményes, ha a megfelelő infrastruktúrához magas színvonalú pedagógiai munka társul. Ez utóbbihoz járul hozza a támogatás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában