Felejthetetlen emlék

2018.12.03. 07:21

Ünnepi, hangulatos lovaskocsikázásra hívták az embereket Óbarok-Nagyegyházán

Már a kis falvakban is ritka a lovaskocsi, ezért a gyerekeknek sokkal izgalmasabb kaland a ló vontatta járművön utazgatni, mint az autón.

Zsohár Melinda

Még világosban indult a kocsikázás

Fotó: Mészáros Kartal

A helyi önkormányzat advent első vasárnapján, az első gyertya meggyújtása előtt, még világosban kocsikázásra hívta a helybéli gyerekeket, mondta el Konrád Istvánné alpolgármester. A bakon Kelemen István ült, a gazda Herceghalomból érkezett – több lovat tart, legtöbbet pónikat. Kicsi kocsihoz kicsi ló dukál, ketten elhúzzák a téli fogatot. A polgármester és a baráti közösség ünnepi dísz be öltöztette a polgármesteri hivatalt, fényes karácsonyfa fogadja az ügyfeleket, s a földszinten működő könyvtárba érkezőket.

Még világosban indult a kocsikázás
Fotó: Mészáros Kartal

A két részből álló településen viszonylag sok a kiskorú, száznegyven gyermek nevelkedik a családokban, s száznál több a hetvenen felüli lakos. Mindkét korosztályra kiemelt figyelmet fordít az önkormányzat, mondta el Mészáros Kartal polgármester. A három következő adventi gyertyagyújtáskor Mikulás-csomaggal kedveskednek a legfiatalabbaknak, s az időseknek ajándékutalványt adnak az ünnepek előtt. A negyedik adventi hétvégén könnyűzenei koncerttel zárják a várakozás közösségi idejét, hagyományteremtő szándékkal. A szűk családi körű karácsony előtt tágabb körben is szeretnék élvezni a szeretetre hangolódást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában