városi fotók is találhatók a díszek között

2018.12.24. 07:00

Hatalmas karácsonyfával lepték meg Fehérvár lakóit

A Béke téren álló hatalmas, több tíz éves fenyőfát is feldíszítették az idei karácsonyra. Egy civil személy ötlete nyomán egy helybeli cég tette meg, méghozzá társadalmi munkában.

B. Kiss László

Több napig tartott a Béke téri óriás fenyő felékesítése

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

– Felnőtt lányom csodálkozott rá a fehérvári vasútállomás mellett álló, hatalmas fenyőfára. Ő mondta nekem, hogy milyen szépen mutatna feldíszítve – mesélte lapunknak Szőke Ferenc, a Közlekedéstudományi Egyesület megyei elnöke, aki – igazi apához méltóan – gondoskodott arról, hogy gyermeke kívánsága teljesüljön. Megszerezte a dologhoz a város támogatását, és egy – vasúti felsővezeték-építéssel és karbantartással foglalkozó – fehérvári cég személyében megtalálta az önzetlen kivitelezőt is. A cég saját költségén szerezte be a díszeket, és társadalmi munkában végezte el a több napig tartó díszítést.

Több napig tartott a Béke téri óriás fenyő felékesítése
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A Béke téren magasodó karácsonyfa „dizájnere” a felesége volt – tudtuk meg a cég vezetőjétől, Kovács Jánostól. A feleség, Kovácsné Németh Krisztina pedig elmesélte: azt szerette volna, ha az utasok, a járókelők nem csak egy futó pillantást vetnének a fára. Ezért a gömbdíszek és fényfüzérek mellett műanyag lapokra kasírozott fotók is kerültek a tűlevelű ágakra. A képek kisebbik része Fehérvár jellegzetes részeit ábrázolja, többsége pedig a vasútállomáshoz kötődik. Így például látható felvétel a közelmúltban elbontott 2-es számú irányítótoronyról is.

Egy hölgy, aki 1967-ben költözött a vasállomással szembeni lakóépületbe, úgy emlékszik: a fenyőfát még sohasem látta feldíszítve. A Béke téri karácsonyfában vízkeresztig lehet gyönyörködni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában