ÉVÖSSZEGZŐ

2018.12.27. 07:40

Ezek voltak a legolvasottabb cikkek 2018 szeptemberében a feol.hu-n

Az év végéhez közeledvén igyekszünk hónapokra lebontva összegezni, hogy mely cikkekre voltak a legtöbben kíváncsiak portálunkon.

feol.hu

Jelenleg falfirkák „színesítik” a többre érdemes, kihasználatlan területet. A füvet viszont kaszálják, nyírják

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Összeállításunkból kihagytuk a közlekedési baleseteket, mert ellenkező esetben szinte kizárólag ebből kerülnének ki a top hírek.

1; Egy tolvajnak hálával tartozik a fehérvári hős biztonsági őr, Albert Domonkos

Szeptemberi legolvasottabb cikkünk a fehérvári hőssel, Albert Domonkossal készített interjúnk volt. Egy biztonsági őr az tagbaszakadt gorilla, jó szóra rest. Legalábbis ez az őket általában érő sztereotípia – ezt eloszlatni mutatjuk be Albit, aki közel sem gorilla, de hétköznapi hős. 2000-ben 24 év és 188 nap után járadékkal távozott egy várpalotai bányából, amikor azt végképp bezárták. Bányamentős volt, innen van benne a tudás a kezében és a fejében, hogyan kell egy sérült emberhez nyúlni. Az ezredforduló évében tehát új pálya után kellett néznie.

Sokan gratuláltak Albert Domonkosnak hétfői hőstette után, ő úgy véli, hogy kötelességét teljesítette csupán
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

2, Tíz centiméteres víz áll a 81-es főúton

A 81-es főúton, Magyaralmás Székesfehérvár felőli bekötőnél megteltek a főút melletti árkok csapadékkal és a sáros víz már az úttesten is állt több mint 10 cm magasan.

3, Életet mentett egy biztonsági őr Fehérváron

Drámai, ám jól végződött eseménysor zajlott hétfőn a Piac téri autóbusz-pályaudvaron. – Szóltam egy kollégának, hogy hívjon mentőt, majd kirohantam, láttam, hogy a hölgy már kék volt, a szemei kidülledtek. Stabil oldalfekvésbe fektettem, akkor láttam, hogy lóg a szájából valami, szétnyitottam az állkapcsát és kiszedtem az ételmaradékot – elevenítette föl a férfi.

4, Kedden egész Fehérváron megszólalnak a szirénák

A lakosság védelme érdekében külső védelmi terv készítésére és gyakoroltatására kötelezettek azok a települések, amelyek vonzáskörzetében úgynevezett felső küszöbértékű – veszélyes anyagokkal foglalkozó – üzem működik. Székesfehérvárnak is rendelkezik ilyen külső védelmi tervvel, amelyet évente részlegesen, háromévente teljeskörűen gyakorolnak a szakemberek.

5, Videóra vették a Csókakő és Csákberény között lezuhant siklóernyős mentését

Kötélpályát kellett a terepviszonyok miatt kiépíteni, majd a légimentők helikoptere leszállította a Csákberényt és Csókakőt összekötő borút mellett várakozó mentő helikopterhez a lezuhant sportolót. Az izgalmas mentés pillanatai alatt Rozsnyai Dominik és Rozsnyai Attila kamerája folyamatosan rögzített, így most bárki megnézheti a hétköznapi hősöket munka közben.

6, Mi lesz a Vesztegzár rég kihűlt helyén?

Emlékeznek a Garas udvarra? A vasútnál élők bizonyára igen. Ábécé, zöldséges, különféle boltok voltak ott. De kérdezek mást. A Vesztegzár megvan? A legendássá vált szórakozóhely 2011-ben zárt be, több mint hét éve. A város nagyon szeretné magáénak tudni a területet, ahol nemcsak parkoló, de közösségi tér, helyi piac is létesülhetne.

7, Csalók járták a lakásokat Székesfehérváron

Kedden egy megnyerő külsejű fiatalember csengetett be egy toronyház lakásaiba. Az asszony, aki ajtót nyitott, már bánja. A férfi ugyanis rábeszélte, cseréltesse ki lakása bejárati ajtaját. A férfi egy fővárosi nyílászárós cég szakemberének adta ki magát, el is tett egy húszezrest mint előleget, de számlát nem adott, így az asszony, aki aztán felkereste lapunkat, rosszul járt. Egy csaló áldozata lett.

8, Fél Fehérvárt felriasztotta a Sóstói Stadion tűzriasztója

Szerdán éjszaka megszólalt a Sóstói Standion tűzriasztója, és két órán keresztül zengett a figyelmeztetés, hogy hagyják el az épületet.

9, Körforgalomként üzemel a Széna tér – Berényi út csomópont

A kialakítás egyelőre az építési forgalmat könnyíti, de a projekt részeként véglegesen is egy körforgalmi csomópont kerül majd kialakításra a területen.

10, Járhat-e egy pap élményfürdőbe?

A fehérvári Katolikus Társadalmi Napok sokszínű, háromnapos rendezvény, melynek egyik helyszínén, a Magyar Katolikus Rádió sátrában a Fehérváron szolgáló Tornyai Gábor és a Bodajkon, valamint a megye több településén feladatokat ellátó Mórocz Tamás atya mesélt a papi hivatás velejáróiról.

Ha kíváncsiak vagytok, mik voltak január legolvasottabb cikkei, itt elérhetitek az összegzőt.

Ha kíváncsiak vagytok, mik voltak február legolvasottabb cikkei, itt elérhetitek az összegzőt.

Ha kíváncsiak vagytok, mik voltak március legolvasottabb cikkei, itt elérhetitek az összegzőt.

Ha kíváncsiak vagytok, mik voltak április legolvasottabb cikkei, itt elérhetitek az összegzőt.

Ha kíváncsiak vagytok, mik voltak május legolvasottabb cikkei, itt elérhetitek az összegzőt.

Ha kíváncsiak vagytok, mik voltak június legolvasottabb cikkei, itt elérhetitek az összegzőt.

Ha kíváncsiak vagytok, mik voltak július legolvasottabb cikkei, itt elérhetitek az összegzőt.

Ha kíváncsiak vagytok, mik voltak augusztus legolvasottabb cikkei, itt elérhetitek az összegzőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában