Évösszegző

2018.12.19. 14:30

Ezek voltak a legolvasottabb cikkek 2018 januárjában a feol.hu-n

Az év végéhez közeledvén igyekszünk hónapokra lebontva összegezni, hogy mely cikkekre voltak a legtöbben kíváncsiak portálunkon.

feol.hu

Ingyenes, így igencsak népszerű a murvás parkoló. Ám nem szépíti a várost

Fotó: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

Összeállításunkból kihagytuk a közlekedési baleseteket, mert ellenkező esetben szinte kizárólag ebből kerülnének ki a top hírek.

1; Búcsú Dr. Kontsek Judittól

Sajnos számos nagyszerű embertől kellett búcsúznunk a 2018-as esztendőben, akiket mind tisztelt és szeretett Fejér megye lakossága. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy január legolvasottabb cikke a legendás doktornőtől, Dr. Kontsek Judittól való búcsúzás lett, bár azt gondolom, az egész szerkesztőség nevében kijelenthető, lemondtunk volna erről a hírről.

2; Mégis pláza lesz a murvás parkolóból?

A keddi online lakossági fórum egy kérdésére válaszolva Cser-Palkovics András polgármester azt írta, hogy 4 millió euró összegű kötbérbevételt hoz 2018-ban a városnak a murvás parkoló – adtuk hírül január 25-én, a kérdés pedig azóta is aktuális. Portálunk felületén szavazást is indítottunk a területtel kapcsolatban, mely során kiderült, olvasóink többsége parkolóházat látna legszívesebben a murvás parkoló helyén.

Ingyenes, így igencsak népszerű a murvás parkoló. Ám nem szépíti a várost
Fotó: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

3; Újra szárnyal az Ikarus-gyár

Megkezdődött az Ikarusok sorozatgyártása Székesfehérváron, melyek értékesítéséhez a Volvo teljes mértékben hozzájárult. 2017 januárjában még egy kimustrált, régi csarnokban, rosszul felszerelt gépekkel javítottak itt buszokat emberek, '18 januárjára azonban egy új csarnokot húzott az Ikarus, és egyet felújított. Széles Gábor elmondta, hogy a jelenlegi legkorszerűbb technológiával állítják elő az alkatrészeket, készítik elő a munkálatokat. A gyártásról januárban videót is készítettünk.

Fotós: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

4; Megnyúzott patkány a móri játszótéren (+18)

Botrányos hírről kellett beszámolnunk január végén. Fenyves Péter, Mór polgármestere a Fejér Megyei Hírlapnak elmondta: január 22-én, hétfőn, munka után nézett rá a közösségi portálra, s ott akadt rá egy helyi lakos posztjára. Eszerint az illető – nem sokkal 17 óra előtt – több fellógatott, döglött patkányt talált a móri KRESZ parkban. Az egyik állatot meg is nyúzták, amint az a hölgy által, a poszthoz mellékelt fotón is jól látható. CSAK ERŐS IDEGZETŰEKNEK!

5; 129 beteg kutyát találtak egy Fejér megyei buldog szaporító telepen

A NAV és a Nébih munkatársai rengeteg szabálytalanságot találtak egy fejér megyei buldog szaporító telepen – tudtuk meg az Állatvédőrségtől. A 129 kutyából sok a genetikailag örökletes orthopediai problémával élő, a bőr- és szembeteg, de volt köztük vízfejű kölyök is, a hatósági állatorvos szerint felmerült az állatkínzás lehetősége is.

6; Szántóföldre zuhant egy kisrepülő, a pilóta életét vesztette (videóval)

Tragikus repülőgép balesetről is kénytelenek voltunk beszámolni az év elején: szántóföldre zuhant egy kisrepülőgép Zichyújfalu közelében, a kétüléses gép Budaörsről Kaposújlakra tartott. A pilóta, aki egyedül tartózkodott a repülőgépen, a mentők megállapítása szerint meghalt.

Fotó: Koppán Viktor Dávid

7; Az iskola előtt invitálta autójába az etyeki kislányt

Komoly riadalmat okozott a településen lakó szülők körében az ijesztő eset. Egy közösségi oldalas figyelmeztetés szerint egy helyi alsós kislány várt az édesanyjára iskola után a kerítésnél, amikor „egy autóból egy férfi kiszólt neki, hogy szálljon be, mert az apja küldte. Szerencsére visszaszaladt a suliba” – ez állt a leírásban.

8; Megújulnak az utak egész Fejér megyében

A közúthálózat bővítése a következő években összesen mintegy 2500 milliárd forintos ráfordítással kap új lendületet, a keretösszeg több mint felét hazai költségvetési forrás fedezi. A 2018. évi 100 milliárd forintos projektlistába (burkolatfelújítás) több Fejér megyei út is érintett lett.

9; Látta ezeket a filmeket? Felismerte bennük Fejér megyét?

Talán nem is gondolnák, de megyénk számos magyar és külföldi produkciónak biztosított már forgatási helyszínt. Ezekből szemezgettünk az év elején és bizony nem egy szuperprodukciót (és azóta már tudjuk, hogy kasszasikert) készítettek környékünkön.

A Viszkis akcióban, összesen csaknem 30 bankot rabolt ki
Fotó: Film Force Team

10; Könnyebb lesz parkolót találni januártól Székesfehérváron?

A 2017. december eleji közgyűlésen szóba került, feszültséget okoz, hogy egyes parkolókra több bérletet adtak ki, mint ahány parkoló van, így az autósok a szomszédos területeken keresnek megállási lehetőséget. A közgyűlés elé az a javaslat került, hogy 2018 január 1-től szüntesse meg az önkormányzat a csak egy parkolóterületre vásárolható bérletet, ehelyett a teljes III. övezetre szóló bérletet lehessen vásárolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában