Egységes elvek mentén, régiós rendszerben

2018.12.15. 14:00

A hulladékgazdálkodás helyzetéről tanácskoztak Polgárdiban

A lakossági hulladék esetében arra kell törekedni, hogy egységes elvek mentén működő, nagyobb régiókat átfogó rendszerek működjenek, mert a feldolgozáshoz szükséges anyagmennyiség és anyagminőség csak így biztosítható – hangzott el pénteken a Vertikál Közszolgáltató Nonprofit Zrt. évzáró tanácskozásán.

V. Varga József

Az elnökség tagjai (balról): Égi Tamás, Galambos Dénes, Ferencz Kornél, Dorkota Lajos, valamint Fercsák Róbert, Baja és Nyikos László, Polgárdi polgármestere

Fotó: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

A hulladékgazdálkodás helyzetéről, az önkormányzatok, a közszolgáltatók és a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. (NHKV) kapcsolatáról tartottak szakmai fórumot a polgárdi inkubátorházban. Az évzáró tanácskozáson részt vett Galambos Dénes miniszterelnöki biztos, Dorkota Lajos, a Magyar Energetikai és Közműszabályozási Hivatal elnöke, Égi Tamás, a Közép-Duna Vidéke (KDV) Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás elnöke és Ferencz Kornél, a Vertikál Zrt. képviselője.

Az elnökség tagjai (balról): Égi Tamás, Galambos Dénes, Ferencz Kornél, Dorkota Lajos, valamint Fercsák Róbert, Baja és Nyikos László, Polgárdi polgármestere
Fotó: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

Amint elhangzott: 2030-ra el kell érni a települési hulladék 65 százalékos, valamint a csomagolási hulladék 75 százalékos arányú újrahasználatra történő előkészítését és újrafeldolgozását, a lerakásra kerülő települési hulladék arányának 10 százalékra történő csökkentését, illetőleg az elkülönítetten gyűjtött hulladék lerakásának tilalmát. A hulladékgazdálkodás megújítása során a kormány nem enged az üzleti érdekű zsarolásoknak, s ezért nem enged a rezsicsökkentésből sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában