duális képzés a kommunikációban

2018.12.12. 10:00

A Hírlap és a Kodolányi együttműködése

Stratégiai együttműködési megállapodást írt alá kedden Szabó Péter, a Kodolányi János Egyetem rektora és Nagy Zoltán Péter, a Fejér Megyei Hírlap főszerkesztője.

B. Kiss László

Nagy Zoltán Péter és Szabó Péter a szerződés aláírásakor

Fotó: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

A megállapodás lehetőséget teremt az egyetem hallgatóinak a kommunikáció terén történő duális képzésre. Az előnyök kölcsönösek. Az egyetemisták gyakorlati ismeretekre tesznek szert a szerkesztőségben, a Kodolányi által elnyert pályázatokat pedig a Hírlapon keresztül ismerheti meg a közönség – tűnt ki Nagy Zoltán Péter szavaiból. A fiatal tehetségeknek teret kell adni, és erre az FMH-nak három felület is rendelkezésére áll – folytatta a főszerkesztő. A nyomtatott újság; az online kiadás, a feol.hu; és a layar, vagyis az, amikor a lapban megjelenő fotó egy alkalmazásnak köszönhetően megmozdul.

Nagy Zoltán Péter és Szabó Péter a szerződés aláírásakor
Fotó: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

A korábbiakhoz képest jelentősen megváltozott a média, a kommunikáció világa, amely kiemelkedően fontos terület. Csak ez sokakban nem tudatosult még eléggé – hangsúlyozta Szabó Péter. A Kodolányi János Egyetem rektora felidézte: a hallgatók képzésében már régebben is együttműködött a lap és az intézmény. Feltehetően minden évfolyamon lesz 5-6 olyan egyetemista, akit érdekel a print média. Ők – az együttműködési megállapodásnak köszönhetően – a Fejér Megyei Hírlapnál szerezhetnek majd gyakorlati ismereteket. Az erről intézkedő részletes programot együtt készíti el az újság, valamint az egyetem – mondta el Szabó Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában