Már csak egy hiányzik

2018.11.08. 09:00

Szinte minden teremben van e-tábla a Zentai Úti iskolában

A földszinti 10-es terem is kapott interaktív táblát tegnap délelőtt a Zentai Úti Általános Iskolában, így már mindössze csak egy tanteremben nincs ilyen okoseszköz.

Palocsai Jenő

Rögtön ki is próbálhatták a gyerekek az új táblát

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Bár sütött az őszi nap, mégis hidegtől kipirult arccal rohantak be az udvarról a tanulók, érezve, hogy most valami egészen más fog következni, mint amit eddig megszoktak. Rendhagyóan felemás tanóra keretében mutatták be az új táblát az adományozók előtt az iskolában. A negyvenöt perc első felében az ábécét, a másik felében a matematika alapjait tanulták a kisdiákok. Mint azt Kukucska Márta igazgatónő elmondta, ez a második tábla, aminek beszerzését a Denso vállalta magára, ezzel a segítséggel az iskolának csak 50 százalék önrészt kell vállalnia, cserébe kapnak egy új és modern eszközt, telepítéssel együtt.

Rögtön ki is próbálhatták a gyerekek az új táblát
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A vállalat négy éve indította el interaktív tábla programját, melynek keretében olyan iskolákat támogatnak elsősorban, ahol densós szülők gyermekei tanulnak. Eddig több mint harminc táblának vállalta magára a beszerzését és telepítését a cég, mondta el az iskolában a tábla átadásakor Szincsák Attila ügyvezető igazgató.

A gyerekek könnyedén kezelték az új szerkezetet, hiszen nap mint nap látnak és használnak ilyen felületeket, ezért számukra ez már természetes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában