Programok a Zsolt utcai templom búcsúján

2018.11.24. 07:20

Krisztus Király Napok a közösségi házban

Korszerűtlenség nem is létezik, csak rossz időzítés. Ha a Krisztus Király-templom búcsúja alkalmából fekete pénteken búcsúcédulákat árultak volna, főleg fél áron – vették volna, mint a cukrot. De az egyházak ismét „elszúrják”: egy olyan kultúrában beszélnek az odaadás erejéről, amelyik – úgy tűnik – inkább (el)venni szeretne.

Sági Zoltán

A karácsonyi mézessütés az alap Fotó: Zemlényi János

A Black Friday reggelén a Krisztus Király Napoknak a Zsolt utcai közösségi házban tartott nyitórendezvénye sem (el)venni, hanem adni tanított. A Hétvezér Általános Iskola 4. A osztályosai adtak adventi műsort a Zsolt utcai Gondozási Központ idős lakóinak, akik a közösségi házban, a friss karácsonyi mézesek illatában hallgathatták az éneklő, versmondó, mesélő gyerekeket.

A karácsonyi mézessütés az alap Fotó: Zemlényi János

Adtak a közösségi ház aktivistái is, Zemlényi Katica és János támogatásával, mégpedig időt, szakértelmet és munkát, hogy a háromnaposra tervezett rendezvénysorozat minden elemét előkészítsék, bebiztosítsák. A kézműves délelőttön Deák Lajosné Zsuzsa önkormányzati képviselő is szakácskabátban szaggatta a mézestésztát, hogy aztán a frissen sült csillagokat, holdakat körbekínálja. Aki ma, holnap arra jár, nézzen be: jut neki is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában