Sportbarátok – nem csak egy szimpla név ez

2018.11.13. 07:07

Az emlékek tábláját avatták fel Lajoskomáromban

A sportkomplexum a közelmúltban újult meg, s ennek keretében egy ifjabb Csulik György nevével fémjelzett tábla is kikerült a falra.

Szanyi-Nagy Judit

A lajoskomáromi sportolók itt éppen az enyingiek ellen csatároznak Fotó: Szücs Zsuzsanna

– Az idén elhunyt Csulik György a sportegyesület motorja volt – válaszolta megkeresésünkre Pirtyák Zsolt polgármester, aki azt is elmondta, a sportfejlesztések átadásával együtt avatták fel a szakosztályvezetőre emlékeztető márványtáblát is. Mint a beszélgetésből kiderült, Csulik György egy, az egész településen aktív, jó szándékú, jó kedélyű ember volt. Önzetlenül támogatott a településen mindent és mindenkit, a sportéletben pedig szakosztályvezető, szponzor – lényegében „mindenes” volt. Tavaly díszpolgárként oklevelet és plakettet vehetett át a településen, Lajoskomárom sportéletének fellendítését célzó szervező és támogató tevékenységéért.

A lajoskomáromi sportolók itt éppen az enyingiek ellen csatároznak
Fotó: Szücs Zsuzsanna

– Munkája által generációk szerették meg a labdajátékokat, különösen a focit, amely talán a legközelebb állt hozzá. Mindig bízott abban, hogy tanítványai sikereket érnek el és dicsőséget szereznek Lajoskomáromnak s az egyesületnek – emlékezik írásában Puskás Tiborné képviselő a volt szakosztályvezetőről. A Lajoskomáromi Sportbarátok név pedig valódi jelentéssel bír: amint az a táblán olvasható, egy összetartó közösség állíttatott emléket a sporttársnak. A fejlesztéseket látva valószínűleg György is örülne: a tao sportfejlesztési pályázat által, valamint önkormányzati önerőből több mint 37 millió forint értékben a sportöltözőt egy új szárnnyal bővítették, de a régi épület büfével, konyhával, külső és belső raktárakkal, vizesblokkokkal és egy fedett terasszal is gyarapodott. A fatüzeléses kályhákat korszerű hűtő-fűtő berendezésre cserélték.

– A fejlesztéseknek hála már a sötét és a hideg sem akadály számunkra: a komplex bővítésnek köszönhetően már nem csak világosban és jó időben lehet edzéseket tartani a területen – mondta a településvezető. Az 1955-ben született ifjabb Csulik György emléktábláján az alábbi Coelho-idézet olvasható: „Nem akkor győznek le, ha veszítesz, hanem amikor feladod!”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában