Halloween

2018.10.29. 07:15

Szellemjárta Hatvanpuszta – Ismét nagyot alkottak a hölgyek

Ricsike mondja, hogy sötétben nem is mer arra biciklizni – írta az egyik anyuka Mariann közösségi oldalára. Csak nyugodtan – így a válasz –, a mi szellemeink nagyon szelídek…

V. Varga József

Dekoráció halloweenre a sárhatvani főutcán. Amikor a szellemek útra kelnek

Fotó: SK

Ezek a „hatvanpusztai” lányok mindig kitalálnak valamit! Az őszi dekoráció a sárbogárdi Mozdulj a Városért Egyesület kerékpárosnapjára készült el, a rendelkezésükre álló kiállítási tárgyakból és a természet adta terményekből, anyagokból álmodták meg a Sárhatvan Klub tagjai. Imádták a falubeliek és az átutazók, kirándulók egyaránt. Ne bontsuk le, hanem alakítsuk át! – a gondolatot tett követte.

Dekoráció halloweenre a sárhatvani főutcán. Amikor a szellemek útra kelnek
Fotó: SK

Ugyan nem a mi kultúránk (s a hölgyek nem is kívánnak túlzottan a hírnökei lenni más világok üzeneteinek, szokásainak), de Győriné Mariann, Zámbóné Piroska, Zámbóné Ági és Bernáthné Rozika úgy döntött: nosza, ha már elhatározták, tervezzék meg, készítsék el, és a férfiemberek segítségével állítsák is föl szeretett falujuk halloweeni dekorációját a kultúrház előtt, a Simontornyát Szabadbattyánnal összekötő út mentén. És lőn!

Rémisztő jelmezek és kísértethistóriák
Fotó: SK

Csodájára is jár azóta mindenki. (Jelentjük, Ricsi is újra fölpattan a drótszamárra, kerekezni egy jót a helység főutcáján.) Mariann megsúgta, hogy mindenszentek és halottak napja ünnepére is készülnek valamivel, de egyelőre juszt se árult el róla többet. Sőt, úgy hírlik, már adventre, karácsonyra is készülnek, műsorral, betlehemmel és sok egyébbel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában