Soli Deo gloria!

2018.10.29. 08:00

Református ifjúsági találkozót rendeztek Soponyán

A Mezőföldi Református Ifjúsági Találkozó őszi alkalma a templomban, a templomkertben és a gyülekezeti teremben zajlott. Részt vett a rendezvényen Imre Bálint, a Mezőföldi Református Egyházmegye esperese, dégi lelkipásztor.

V. Varga József

Ismerkedés a templomkertben kötetlen formában és játékokon keresztül

Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

Az egyházmegyéhez tartozó gyülekezetekben nyolc éve szerveznek ifjúsági találkozókat azzal a szándékkal, hogy a fiatalok kötetlen formában találkozzanak egymással.

– A randevú, a Merit szombati alkalmának programját úgy állítottuk össze, hogy változatos elemekből felépülve, a fiatalok életkori sajátosságait is figyelembe véve a közösségek tagjaiban megerősödjön a Krisztushoz és az egymáshoz tartozás tudata – mondta el Kovács Csiba Krisztina soponyai-kislángi lelkipásztor.

Koncertet adott a Pápai Református Ifjúsági Zenekar, vezetőjük Márkus Mihály lelkipásztor (b)
Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

A program a templomban a Pápai Református Ifjúsági Zenekar (PRIZ) koncertjével kezdődött, a zenekar vezetője Márkus Mihály, a pápai gyülekezet lelkipásztora. A zenekar tagjai egy-egy bibliai rész felolvasásával mélyítették el a keresztyén könnyűzenei stílust képviselő dalok mondanivalóját.

Ebben a részben hangzott el Kovács Csiba Krisztina áhítata, aki az Újszövetség alapján három gondolatban foglalta össze a Szentírás mondandóját. Az első a hálaadás, a köszönet Isten felé, miszerint mindennap adjunk hálát az Úrnak, köszönjük meg az ő ajándékait. A második az imádságról szólt, hangsúlyozva, ne csak magunkra gondoljunk, hanem egymásért is imádkozzunk. A harmadik gondolat: Isten megőriz, velünk van minden napon, vezet a hit útján.

Ismerkedés a templomkertben kötetlen formában és játékokon keresztül
Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

A zenés-bibliai rész után a templomkertben ismerkedtek kötetlen formában és játékokon keresztül egymással a fiatalok, akik a dégi, fehérvárcsurgói, iszkaszentgyörgyi, kálozi, kislángi, pápai, polgárdi és soponyai gyülekezetből érkeztek. A közösségi teremben éppen csak, hogy elfért az ötvenöt-hatvan, 12-22 év közötti ifjú. Néhány közösségi játékot (barkochba, beugró) követően Márkus Mihály tartott előadást, melyben a kirekesztésről beszélt, és a krisztusi elfogadást helyezte elénk követendő mintaként.

Ismerkedés a templomkertben kötetlen formában és játékokon keresztül
Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

A délutánt szeretetvendégség zárta a soponyai és kislángi gyülekezeti tagok bábáskodásával, a derűs randevút Kovács Csiba Krisztina és férje, Kovács János szervezte.

– Soli Deo gloria! A találkozó minden áldásáért egyedül Istené a dicsőség! – tette hozzá a lelkésznő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában