a '19-es kampány elindult

2018.10.20. 10:14

Pénteken országos aláírásgyűjtésbe kezdett az ellenzék, melynek első állomása Fehérvár volt

Az ellenzéki pártok egy jelentős része úgy véli, hogy nem lehet Magyarországon a korrupciós ügyeket kivizsgálni, ezért pénteken országos aláírásgyűjtésbe kezdtek, melynek első állomása Fehérvár volt.

Nagy Zoltán Péter

Márton Roland mögött az ellenzéki aláírásgyűjtők

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

„Csatlakozzunk az európai ügyészséghez!” felirat mellett kistandolt a Demokratikus Koalíció, a Momentum, a Jobbik és az MSZP. Hadházy Ákos ex-LMP-s kezdeményező célja, hogy egymillió aláírást begyűjtve a magyarországi korrupciós ügyeket ne a saját ügyészségünk, hanem az európai vizsgálhassa. Hogy az ellenzéki pártok mennyire egy húron pendülnek, jól látszik a következő videóban, ahol egy volt LMP-s politikus látványosan a Jobbik standjánál írta alá az ívet.

Az FMH megkérte Hadházy Ákost, hogy mondjon példákat a feltáratlan korrupciós ügyekre. Az LMP volt társelnöke elmondta, hogy két éve folyamatosan emlegeti ezeket. – Ha kéri, a legfrissebbet mondom el: a KLIKK 2015-ben kétmilliárd forintot fizetett ki szoftverekre, ám ezen szoftverek jó része nem működik vagy nem is létezik. Mindezt megerősítette a miniszterelnökség is, amelyik lefolytatott egy vizsgálatot – mondta az ellenzéki politikus. Márton Roland MSZP-s politikus kijelentette: „A tolvajfejedelemnek bértollnokok dolgoznak, ezért kerülöm a Fejér Megyei Hírlap újságíróit.” Márton Roland szerint a Hírlap egy párt lapja lett.

 

Talán megfeledkezett az elmúlt hatvan évről, amikor az MSZMP és az MSZP lapja volt. – Nem hiszem el, hogy bekerül a Mészáros-médiába, amit mondok, de Magyarországon a korrupciós ügyeket jóformán nem lehet kivizsgálni, Polt Péter úrnál ez nagyjából megakad, de az európai ügyészséghez való csatlakozás után a korrupciós ügyek kivizsgálhatók lennének – ezt már a jobbikos Fazakas Attila nyilatkozta. Az aláírásgyűjtés országos kezdetén, melyen két tucat ember volt jelen, nem vitatták az ellenzéki politikusok, hogy ez már a kampány része.

Márton Roland mögött az ellenzéki aláírásgyűjtők
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában