A Várkörút alatt

2018.10.11. 17:58

Látták már Székesfehérvárt alulnézetből? (videó)

Lélegzetelállító felvételek a megyeszékhely csatornájából!

Feol.hu

A falon látható szám az adott szelvény méterben mért távolsága a kezdőponttól. Kertész Lóránt alkotása az 1990-es évek elejéről

Fotó: Koppán Viktor / Fejér Megyei Hírlap

Nem mindennapi látványban lehetett része annak a tizenkét embernek, akik szeptember végén leereszkedtek a fehérvári csatornába. Köztük volt a polgármester. alpolgármester, a Városüzemeltetési és Közműellátási Iroda, valamint a Városgondnokság vezetői és szakemberei. „A visszhangok és vízhangok világába érve a vártnál tágasabb tér fogadja az érkezőt, a páratartalom meglehetősen magas, a hőmérséklet azonban kellemes 22 fok körüli.” – vallotta újságírónk, aki maga is kis csoport tagja volt. A Prohászka Ottokár út 20 szám előtti csatornanyílásból indultak el, bejárták a Palotai út, a Várkörút és a Balatoni út alatti csatornát. Útjuk során egy ritka és védett halfajjal is találkoztak, a halomban álló cigarettacsikkek ellenére is. Ha kedvet kaptak ahhoz, hogy végignézzék a túrát, az alábbi videóban megtehetik:

Vezető képünket Koppán Viktor Dávid készítette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában