Az élelmiszerüzlet környezete újul meg

2018.10.30. 07:05

Járda, út- és parkolóépítés zajlik majd a Szeder utca és a Ligetsor között

Hétfőn reggel munkaterület-átadást tartottak a Szeder utcában. A jövő hétfőn induló beruházás során az élelmiszerüzlet környezete újul meg, illetve további parkolóhelyek létesülnek.

Sági Zoltán

Fotó: Fehér Gábor/ Fejér Megyei Hírlap

Az ünnepi hétvége után, november 5-én kezdődnek el a munkálatok Székesfehérváron, a Szeder utca és a Ligetsor között, ahol út-, járda- és parkolóépítésre kerül sor. A beruházás mintegy 86 millió forintból valósul meg, és az akadálymentesített, térkő burkolatú járdák mellett 24 újabb parkolóhely is létesül. A több ütemben elvégzendő kivitelezési munkálatok befejezését december 31-ig tervezik. Szigli István, a városrész önkormányzati képviselője a Szedreskertet érintő komplex városrész-rehabilitáció kapcsán elmondta: a 150 millió forintból felújított élelmiszerbolt melletti környezet kialakítását a város korábban magára vállalta – a most kezdődő beruházással pedig ezen vállalásának tesz eleget. A képviselő elmondta még: a középiskolai campus megépítéséhez kapcsolódóan a jövőben megvalósítják a Szeder utca és a Palotai út átkötését. A tervrajzok már elkészültek.

A tervrajzok már elkészültek
Fotó: Fehér Gábor/ Fejér Megyei Hírlap

Bakró-Nagy Tamás, a városgondnokság műszaki ellenőre részletezte: az élelmiszerbolt bejárati oldala térkő burkolatot kap, az odavezető járdákon pedig a lépcső megszűnik, illetve rámpával egészül ki.

A forgalmi rend változik: a bolttal szemben állva, a bolt jobb oldalán lévő parkolóból nyíló, a bolt háta mögött átvezető út egyirányú lesz, és a boltot megkerülve, annak bal oldalán vezeti vissza a forgalmat a Szeder utcára. Természetesen az említett út- és parkolófelületek is megújulnak.

Fotó: Fehér Gábor/ Fejér Megyei Hírlap

A beruházás része még, hogy az élelmiszerüzlet háta mögötti zöld területen 24 férőhelyes parkoló létesül, amelybe alulról, a Ligetsor felől lehet behajtani, onnan pedig gyalogosrámpa vezet föl a bolthoz. Fontos hangsúlyozni, hogy a parkolóépítés miatt fát nem vágnak ki, ellenkezőleg: 7 újat ültetnek. Fakivágás mégis lesz, amelynek során nyárfát és akácokat távolítanak el – ezeket azonban vízelvezető csatorna építése miatt a Szedreskerti lakónegyed 33–37. épülete előtti vonalban – a jelenleg csatornaként is funk­cionáló járda mellett.

Az érintett területen felülvizsgálták a közvilágítási rendszert, és a közbiztonság érdekében a jelenlegi lámpafejek cseréje mellett új oszlopokat is létesítenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában