Színek, fények üvegen

2018.10.05. 07:10

Harmóniát sugárzó művek Kovácsai Gabriellától

Csodásan díszített, harmóniát sugárzó üvegfestett alkotások díszítik az Aranybulla Könyvtár olvasótermét csütörtöktől november 9-ig.

Bokros Judit

Kovácsai Gabriella Színek és fények címmel mutatja be alkotásait

Fotó: Koppán Viktor / Fejér Megyei Hírlap

Kovácsai Gabriella üvegfestő mutatja be friss és az elmúlt években készült munkáit, amelyek szemlélésével érdemes minél több időt tölteni, hogy fölfedezzük az apró részleteket is. Faliképek, lámpák, órák, mécsestartók, dobozok láthatók, amelyek igényes lakásdíszekké is válhatnak. Némelyiknél elektromos mécses fénye emeli ki a mintát.

 

Kovácsai Gabriella Színek és fények címmel mutatja be alkotásait
Fotó: Koppán Viktor / Fejér Megyei Hírlap

A megnyitón a Kodolányi János Egyetem könyvtárának vezetője, Glavanovics Andrea beszélt az üvegfestésről, az üvegművességről, majd az alkotó köszönte meg a kiállítási lehetőséget, végül pedig a Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és AMI növendékei tették fuvolaszóval még kellemesebbé az eseményt.

Kovácsai Gabriella alapvetően keramikus, de több mint tíz éve foglalkozik az üveg díszítésével. Tagja a Fehérvári Kézművesek Egyesületének, alkotásait rendszeresen zsűrizteti a Képző- és Iparművészeti Lektorátussal. A tárlaton látható művek a szerelem, a zene, az állatok, a virágok témaköréből kerültek ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában