iskolai és az iskolán kívüli sportolás

2018.09.05. 07:25

Sportszercsomag-adománnyal indult az év Pusztaszabolcson

A helyi József Attila Általános Iskola, a tanévnyitó keretében, 2,3 millió forint értékben sportszereket kapott.

Sági Zoltán

A József Attila Általános iskola tanulói birtokba veszik a sportszereket Fotó: Merlin Communications

A sportszerek a Tehetséggondozás sport által című projekten belül, a Magyar Diáksport Szövetség jóvoltából kerültek az iskolába. A klaszter alprojekt előkészítése már a tavalyi tanévben megkezdődött. Ennek során a szövetség több iskola bevonásával igyekezett feltárni a valós képet az intézményekben, és felvázolni az iskolai és az iskolán kívüli sportolási, és az ezekhez kacsolódó szakmai, szervezési együttműködési lehetőségeket. Az eredmények kiértékelését követően elkészültek a testre szabott fejlesztési programok, és december-január folyamán az első nagy értékű sporteszközcsomagok is átadásra kerültek.

A József Attila Általános iskola tanulói birtokba veszik a sportszereket
Fotó: Merlin Communications

A jelenlegi megvalósítási szakaszban a Magyar Diáksport Szövetség ismét sportszercsomagokat ad át az érintett intézményeknek. Pusztaszabolcson 2018. szeptember 3-án került sor az eseményre, amelyen részt vett Csányi Kálmán, Pusztaszabolcs polgármestere, Szilágyiné Németh Sarolta, a Dunaújvárosi Tankerület igazgatója, valamint Pignitzkyné Lugos Ilona, a Magyar Diáksport Szövetség klaszter alprojekt vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában