a magyar vöröskereszt versenyén

2018.09.12. 07:30

Országos hatodikok lettek az enyingi fiatalok

A Magyar Vöröskereszt évente megrendezett elsősegélynyújtó versenyén az enyingiek eddigi legjobb helyezésüket érték el.

Szanyi-Nagy Judit

Sok támogató segítség kellett a sikerhez Forrás: Facebook

Hatalmas büszkeség árad Hanzelikné Sövegjártó Márta felkészítő tanár és Tilhof László szakmai segítő hangjából, amikor arról beszélnek, hogy az ötfős középiskolás csapat országos hatodik helyen végzett Miskolcon. Pedig – mint arra Tilhof László kitér – a szakmai felelősök az eddigi talán legnehezebb feladatsort állították össze az általános, középiskolás vagy felnőtt tanulókból álló csapatoknak. Ő már csak tudja ezt, hiszen mintegy húsz éve segíti az enyingiek felkészülését.

Sok támogató segítség kellett a sikerhez
Forrás: Facebook

A Miskolc főutcáin zajló versenyen szimulált, életszerű feladatokat kellett elvégezniük a csapattagoknak: volt eszméletlen sérült, artériás vérzés, égési sérülés, infarktusgyanú, stroke, újraélesztés, de még lezuhant hőlégballon okozta katasztrófa is. – Az elmúlt évek kemény munkája érett be – összegzett a szakmai segítő –, hiszen ezek a fiatalok nem rendelkeznek egészségügyi szakképzettséggel, felkészülésüket a heti szakkörök során biztosítottuk. S hogy kikre lehetünk megyeszerte büszkék? Rájuk: Dancs Róbert, Dudás Fanni, Kingl Mercédesz Vanessza, Marekkel Tibor és Veszeli Brigitta Léna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában