Délelőtt tíztől kezdődnek a programok

2018.09.01. 07:30

Nemzetközi hőlégballon karnevál, ismét Agárdon

Péntek délután Pálosfalvi Brúnó emléktáblájának megkoszorúzásával kezdődött meg a XXIV. Velencei-tavi Nemzetközi Hőlégballon Karnevál az Agárdi Parkerdőben.

Sági Zoltán

Színes-pompás hőlégballonok lepték el az eget a Velencei-tó körül. Ma folytatódik a varázslat

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A hőlégballon karnevált Kulcsár István, a Viking Hotel egykori igazgatója, a Gárdony Városért kitüntető cím birtokosa nyitotta meg, aki a kezdetektől fő támogatója, szponzora a rendezvénynek. A Skyteam Hőlégballon Egyesület szervezésében megrendezésre kerülő fesztivállal ismét mozgalmas hétvége kezdődött meg Agárdon, amely nem csak az odalátogatóknak, de a környékbelieknek is látványosságul szolgál majd szombaton és vasárnap a reggeli fél hetes és az esti fél hatos ballonfelszállásokkal.

Színes-pompás hőlégballonok lepték el az eget a Velencei-tó körül. Ma folytatódik a varázslat
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Szombaton a parkerdő területén már délelőtt 10 órától gazdag programkínálat várja az érdeklődőket. A gólyalábas mulatság után 11-kor a Bóbita, 12-kor a Fiesta zenekarok lépnek a színpadra. Este a Boka Boogie Band, majd a Gesarol játszik. Nap közben lesz kirakodóvásár, sörsátor, helikopteres utasrepültetés és autókiállítás is.

 

Csak emlékeztetőül: Pálosfalvi Brúnóra a magyar hőlégballonozás megteremtőjeként emlékeznek. A talán legismertebb magyar hőlégballonos országszerte számtalan hőlégballonos rendezvény létrehozásában vett részt, köztük a Velencei-tavi hőlégballon karnevál szervezője is volt. 2015-ben teljesítette ezredik felszállását is, 2016-ban önéletrajzi kötetet jelentetett meg. Pálosfalvi Brúnó 2016 december 8-án, 82 éves korában hunyt el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában