segítő beszélgetés egy kávé mellett

2018.09.19. 15:54

Folytatódik az Alzheimer Café – Prevenció a demens betegeknél

Szeptember 21-én újra Alzheimer Café a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban.

feol.hu

Forrás: Shutterstock

Fotó: Robert Kneschke

Pénteken 17 órakor folytatódik a már jól ismert program. Az Alzheimer Café lehetőséget ad arra, hogy a szellemi hanyatlásban szenvedők és az érintett családtagok és gondozóik egy csésze kávé mellett beszélgethessenek tapasztalataikról.

A program a Katolikus Szeretetszolgálat Országos Papi Otthonának – egy nemzetközi minta alapján – szervezett rendezvénye, amellyel olyan közösséget szeretnének szervezni, ami találkozási lehetőséget biztosít az Alzheimer-kórban és egyéb demens betegségekben szenvedők, hozzátartozóik, gondozóik és a téma iránt érzékeny emberek számára.

Dr. Kovács Krisztián háziorvos előadásával indul a program, aki felhívja a figyelmet a prevenció jelentőségére.

Előadásában kitér arra, hogy mire kell kiemelten figyelni azért, hogy időben felismerhető legyen egy demenciával élőnél egy újabb kialakuló betegség – például a cukorbetegség vagy a szív és érrendszeri betegségek.

A Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban tartott ingyenes rendezvényre minden érdeklődőt szeretettel várnak egy csésze kávéra, egy közös beszélgetésre.

Vezető képünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában