közelebb kerülünk

2018.09.11. 15:00

Az orosz népmesék varázslatos világa a meseterapeuta szemével

Meseföldrajz címmel tart előadásokat Csóka Judit meseterapeuta a Vörösmarty Mihály Könyvtár Széna Téri Tagkönyvtárában. Hétfőn az orosz népmesék világába kalauzolta el az érdeklődőket.

S. Töttő Rita

Fotó: Koppán Viktor Dávid/Fejér Megyei Hírlap

- Minden népnek megvan a saját mesekincse, ami nagyon hasonló a magyaréhoz, de mégis kicsit más. S amikor egy-egy nép meséjét meghallgatjuk, következtethetünk a gondolkodásmódjára, a problémamegoldó kulcsaira, arra, milyen örömeik, bánataik lehetnek – mondta el Csóka Judit, fehérvári klinikai szakpszichológus, meseterapeuta azon az előadáson, amelyen ezúttal az orosz népmesék világába kalauzolta el az érdeklődőket. – Meséik által közelebb kerülhetünk azokhoz az országokhoz, amelyekkel foglalkozunk.

Fotó: Koppán Viktor Dávid/Fejér Megyei Hírlap

Ezúttal orosz népmesékre koncentrált a szakember, Alexandr Afanaszjev Kelet-európai folklór kutató orosz népmese gyűjteményéből válogatott, de szó volt arról is, hogy az orosz néptől mit tanulhatunk, s nekünk, magyaroknak, mit jelent az orosz nép – főként azoknak, akiknek még kötelező volt az orosz nyelv tanulása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában