"Virágos Enyingért, Szép Környezetért"

2018.08.25. 08:00

Virágzó (szőlő)birtokok – Több elismerés is gazdára talált Enyingen

Amint az a fotóról visszaköszön, többen is sokat tesznek azért, hogy élhető, szép környezetű település legyen Enying városa.

Szanyi-Nagy Judit

Büszkék lehetnek magukra, s az enyingiek is rájuk!

Fotó: Koppán Viktor Dávid/Fejér Megyei Hírlap

Évről évre köszönetet mondanak a településen élőknek azért, amiért tesznek környezetük ápolásáért, karbantartásáért. Ez név szerint leginkább két elismerésben manifesztálódik: a „Virágos Enyingért, Szép Környezetért” és a legszebb szőlőbirtok díjban. Előbbi a város önkormányzatához, utóbbi pedig a helyi borrendhez köthető.

– A virágosító tevékenységgel kapcsolatos felhívást a humán bizottság hirdeti meg, erre pályázatot lehet benyújtani. Célunk, hogy elősegítsük a vendégváró településkép kialakítását úgy, hogy a magánszemélyeket, vállalkozásokat, intézményeket és civil szervezeteket egyaránt megmozgatjuk – mondja Viplak Tibor polgármester.

Büszkék lehetnek magukra, s az enyingiek is rájuk!
Fotó: Koppán Viktor Dávid/Fejér Megyei Hírlap

A vizuális szempontokat figyelembe véve mindhárom kategóriában egy-egy, Kató Balázs keramikus által készített emlékplakettel ismerik el az eddig végzett munkát. Idén különdíjat is kiosztottak: a szakrendelő dolgozói külön elismerésben részesültek, amiért a szomszédos Árpád-szobor körülötti részt is gondozzák, szó szerint felvirágoztatják. A szőlőművelési szépségversenyt az Enyingi Borkedvelők Rendje hirdeti meg minden évben. A tagok egy teljes évi munka eredményét vizsgálják a jutalmazáskor. Így idén első helyen Szente Zoltán végzett, őt másodikként Zsargó Gábor követte, míg Komárominé Ibolya és Virág Gyula harmadik helyezett lett. A 2018-as év legszebb szőlőbirtoka különdíjat és az emlékplakettet Körözsi Sándor érdemelte ki – tájékoztatott Pallag Mihály nagymester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában