A vadászok, erdészek "adventje"

2018.08.26. 16:02

Vadásznappal ünnepeltek Alapon a hétvégén

Ahogy a nyár utolsó erejével simít még párat az erdők lombjain, de érintésében már érezni lanyhuló erejét, úgy buzog fel a szarvasok vérében az élet.

S. Töttő Rita

Fotó: Koppán Viktor / Fejér Megyei Hírlap

Ez az időszak, a bőgésével párzásra készülő hímszarvas hangja jelzi a vadászok, erdészek „adventjének” kezdetét is. Ünnep ez ugyanis az erdő embereinek, akik mostantól egy hónapon át az éj leple alatt figyelik a legszentebb nagyvadak, a szarvasok mozgását – a tehenek csoportosulását, a hímek bolyongását és harcát.

Fotó: Koppán Viktor / Fejér Megyei Hírlap

Nem véletlen hát, hogy mindig augusztus végén tartják a vadásznapokat – ezért tartotta az Országos Magyar Vadászkamara Fejér Megyei Területi Szervezete és a Sárréti Egyetértés Vadásztársaság is múlt hétvégén megyei vadásznapját, mégpedig Alapon. Mely alkalom egyébként az Alapi Kistérségi Vadásznap is volt egyben. Illatos, fűszeres, jókedvvel, nevetéssel teli napot tölthettek együtt itt szakemberek, civilek egyaránt. Ugyanis ez itt a lényeg – mesélte Pechtol Lajos, a vadászkamara megyei titkára: megismertetni az átlagemberekkel a vadászati kultúra mibenlétét.

A vadászati szezon nyitányaként megrendezett napon kitüntetéseket adtak át szakmabelieknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában