50 és 70 kg körüli halakat fogtak

2018.08.16. 07:05

Meleg vízben is „él” a Velencei-tó

A nagy melegben is bőven akadtak szép fogások a Velencei-tavon.

Tihanyi Tamás

A székesfehérvári Balogh Gyula pontya egyetlen centiméter híján elérte a felső mérethatárt, a 60 centit

Fotó: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A 32. héten folytatódott a nagyon meleg, nyári idő, a szerencsésebb pontyozók mégsem panaszkodhattak a hőségre, hiszen többen is szép eredményeket értek el – mondta el nekünk Bozai Zsolt, a Magyar Országos Horgász Szövetség velencei-tavi kirendeltségének halőri csoportvezetője. A szakember beszámolt róla: az egyik legszebb példány 59 centis volt, de több 3–4 kilogramm közötti ponty

is horogra akadt.

A székesfehérvári Balogh Gyula pontya egyetlen centiméter híján elérte a felső mérethatárt, a 60 centit
Fotó: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A felmelegedett víz növelte a harcsák étvágyát, 10 és 20 kiló közötti egyedből többet is akasztottak, de fogtak 50 és 70 kg körüli példányokat is. A kapások leginkább az éjszakai órákban történtek, de volt olyan horgász, aki nappal kukoricával csalizott horoggal akasztotta meg a tó csúcsragadozóját. Balint és süllőt aránylag keveset sikerült a héten horogra csábítani, viszont egyre több csuka rávág a felkínált műcsalira, ez pedig a közeledő ősz egyik csalhatatlan jele szokott lenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában