szigetelés és komfortosítás

2018.08.09. 17:30

Megújult a szabadbattyáni orvosi rendelő a Csíkvár téri központban

Energetikai szempontból felújították az orvosi rendelőt, és megoldották az akadálymentesítését is. Környékének teljes rehabilitációja az őszi időszak fontos feladata lesz.

V. Varga József

Felújították az orvosi rendelőt, a parkosítás a következő lépés

Fotó: V. Varga József/ Fejér Megyei Hírlap

Az önkormányzat a terület- és településfejlesztési operatív program keretében sikeresen pályázott az orvosi rendelő felújítására, melyhez 25,3 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert. Amint Polyák István polgármester lapunknak elmondta: a projekt nyomán energetikai szempontból felújították a Csíkvár téren működő orvosi rendelőt, valamint az akadálymentesítését is megoldották.

A fejlesztés során utólagosan szigetelték az épület határoló szerkezeteit, kicserélték a nyílászárókat, valamint korszerűsítették a fűtésrendszert. A beruházásnak köszönhetően növekszik a lakosság komfortérzete, a hatékony földgázfelhasználással pedig csökken a kibocsátott üvegházhatású gázok mennyisége, illetve a fűtésre fordított kiadás.

– Az európai uniós forrás kínálta lehetőséggel egy energiatakarékosabb, korszerűbb épülettel gyarapodott a nagyközség – folytatta a polgármester.

Felújították az orvosi rendelőt, a parkosítás a következő lépés
Fotó: V. Varga József/ Fejér Megyei Hírlap

– A pályázat azonban csak a fűtéskorszerűsítést és az akadálymentesítést foglalta magába, az épületet érintő egyéb felújítások és átalakítások az önkormányzat költségvetéséből valósulnak meg. Ezek a feladatok még nem zárultak le, és az egészségügyben dolgozók által megfogalmazott igények kielégítése jelenleg is tart. Az épület festése, meszelése, és a még fennmaradt munkálatok szeptember végéig készülnek el. A két háziorvos, valamint a két fogorvos már a megújult környezetben fogadja a pácienseket.

– Természetesen mindannyian szeretnénk, ha minél hamarabb befejeződne a munka, de a nyári időszakban, a jellemző gondokkal küzdve, nagyon kevés munkatárssal kell igen sok feladatot megoldanunk – tette hozzá a falu első embere.

A faluközpont parkosítása, az emlékmű és a parkoló közötti terület rendezése, az új közvilágítás kiépítése, valamint a tervekben szereplő további elképzelések megvalósítása az őszi időszak fontos feladata lesz. Az önkormányzati ciklus végéig a Csíkvár tér teljes egészét szeretnék megújítani – hangsúlyozta Polyák István. A téren a nemzeti összetartozás napján avatták a Szabadbattyáni Történelmi Emlékhelyet, melynek központi eleme az I. világháborúra és az azt lezáró trianoni békediktátumra emlékeztet, a két oldalsó szárny elemei pedig történelmünk nagy alakjainak állítanak emléket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában