rászorulóknak a szebb álmokért

2018.08.27. 10:00

Háromdimenziós mesevilágot horgoltak Csákberényben a gyermekeknek

Csobán Erika és a köré gyűlt horgolni, kötni, szőni szeretők gombolyagokkal és horgolt négyzetekkel töltötték meg a közösségi házat.

Palocsai Jenő

Háromdimenziós mesevilágot alkottak Csákberényben

Fotó: Koppán Viktor / Fejér Megyei Hírlap

A csapat 2014-ben alakult, és mára már alig van olyan szeglete az országnak, ahonnan ne érkezne Csákberénybe valaki, aki szerelmese, megszállottja ennek az elfoglaltságnak.

Minden évben más a tematikája a közös alkotásnak

Idén egy hatalmas, háromdimenziós mesevilágot álmodtak meg. Sokat dolgoztak rajta otthon, mindenki a saját, megszokott helyén, de a kultúrház nagytermében éppolyan lázasan folyt tovább a munka, mint az előkészületek során. Olyan régi mesefigurákat horgoltak, amelyeket a mai középkorúak ismernek az akkori gyermekmesékből, mint például a Futrinka utca meséi. Persze az új kedvencek is helyet kaptak az alkotásokon. Egy kisebb termet színes tündérkerté varázsoltak, ahol a padlót, a falakat és a plafont is tarka négyzetek százaival burkolták.

Háromdimenziós mesevilágot alkottak Csákberényben Fotó: Koppán Viktor / Fejér Megyei Hírlap

A csákberényi és máshonnan érkezett gyerekek azonnal birtokba is vették ezt a helyet, pedig sem játék, sem wifi nem volt ott, csak színek, nyugalom és pozitív energia, amit a szorgos kezek szeretettel horgoltak a négyzetekbe. Mivel annyi helyről érkeztek, felmerült a vándortábor gondolata is, de egy közös fonal összeköti őket, megszerették Csákberényt és a falu segítőkész polgármesterét, Vécsei Lászlót.

A nagy művet végül szombaton délután mutatták be, a siker természetesen nem maradt el. Ám a horgolt négyzetek sorsa nem itt teljesedik be! Az óriástakarót kisebb, 6 négyzetes takarókra bontják, és személyesen juttatják el olyan gyermekeknek, akiknek nagy szükségük van a takaróból áradó szeretetre, pozitív energiára és nem utolsósorban a melegségre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában