Nyugi, doki!

2018.08.03. 11:30

Dégi falunap: A családok cédével tértek haza otthonaikba

A hatodik évtized felé közeledve már csaknem mindenki kívülről fújja a dégi falunap és búcsú jól bevált programját. A szervezők idén mégis újítottak itt-ott.

Szanyi-Nagy Judit

Taps és kacaj: a jó hangulatért, barátokért már megérte kinézni

Fotó: Szanyi-Nagy Judit/ Fejér Megyei Hírlap

Ötvenhetedik alkalommal rendezte meg a dégi önkormányzat és a Dég Községért Alapítvány a helyi falunapot és búcsút, amelynek ‒ mint ahogyan az az utóbbi években hagyománnyá vált ‒ több helyszín is otthont adott. A polgárőr park melletti területen pörgött a ringlispíl, sorra ütköztek egymással a dodzsemben ülők, de a kakasos nyalóka is rendre fogyott mint afféle búcsúfia.

A rendezvény mindkét napja horgászversennyel kezdődött a Park-tónál, melyen a gyermek és ifi, valamint a felnőtt pecások mérhették össze tudásukat ‒ és mutathatták meg szerencséjüket. Az eredményekről Csapó Gergely egyesületi titkár tájékoztatott bennünket. Gyermek kategóriában első helyen Kökény Sion végzett (5,7 kg), a második Rudniczai Máté, a harmadik pedig Varga Lázár lett, mindketten 3480 grammal. A helyezésnél a fogásszám döntött: Rudniczai Máté 9 darab halával egyben a legtöbb halat kifogó horgász is lett. A legnagyobb példányt (2310 gramm) Varga Lázár fogta. Az ifik között Sáfrány Péter győzedelmeskedett (18,2 kg), őt Dominkó Kolos (8,1 kg) és Gál Balázs (7,2 kg) követte. Sáfrány Péter fogta a legtöbb halat is (9 darab), Dominkó Kolos pedig a legnagyobbat (3845 gramm).

Taps és kacaj: a jó hangulatért, barátokért már megérte kinézni
Fotó: Szanyi-Nagy Judit/ Fejér Megyei Hírlap

Az ifi kategória győztese úgy gondolta, felnőtt kategóriában is megméretteti magát, ahol szintén diadalmaskodott. Így a dobogó tetejére ismét Sáfrány Péter állhatott (20 kg), akit Dániel Imre (17,2 kg), Miczki Márton (14,5 kg), Horváth Gábor (10,2 kg) és Bacsi György (9,1 kg) követett. A legnagyobb halat (4195 gramm) Valicsek György fogta, a legtöbbet (34 darabot) Zámbó Attila.

Az első napon újdonságként ‒ a helyi önkéntes tűzoltó egyesület segítségével ‒ nemcsak tűzoltó bemutatót láthattak az érdeklődők a könyvtár előtti téren, de egy hatalmas habpartiban is részt vehettek. Mint az egyik helyi lány, Alexandra fogalmazott, bár ki szerette volna hagyni ezt az eseményt, a derékig érő habban hiba lett volna nem elmerülnie, nagyon jól szórakozott.

A délelőtt folyamán még bőrt is rúgtak az arra vállalkozók: Tömör Attila sportegyesületi vezetőtől megtudtuk, kilenc csapat indult a kispályás bajnokságon, akik közül a Sztivik csapat (Sárbogárd) végzett az első helyen, maga mögé utasítva a Drink Teamet (Dég) és a Petőfi 14/C-t (Dég). A gólkirály a helyi Tóth József lett.

Hagyományos programelemként a vadászkutya-bemutató, a Szent Anna-napi mise, a Kriszta által vezetett zumba, a helyi néptáncbemutató, a bál és a tűzijáték sem maradhatott el. A fő attrakció azonban másnap volt esedékes: az iskolaudvarra Fásy Ádám magával hozta lányát, Zsüliettet, valamint Dankó Szilvit, Máriót, Poór Pétert és Szandit egy kis éneklésre. Az első 500 család cédét kapott ajándékba a belépő mellé, hogy az itt megszerzett élményeket haza is vihessék. A közönség pedig hol ülve, hol állva, de lelkesen énekelte, hogy „Nyugi, doki”, vagy éppen felidézték, milyenek is a szerelmes szívek…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában