a tereprendezés még hátravan

2018.08.23. 12:00

A székesfehérvári Széchenyi úti felújítás elkészült, de mégsem

A Széchenyi sárga köves útján a belváros vagy Alsóváros felé indulhatunk el, most már hivatalosan is: szerdán ugyanis megtörtént az új járdaszakasz műszaki átadása.

Szanyi-Nagy Judit

Szükséges volt már a járda felújítása, hiszen a korábbi hepehupás szakaszokon a gyalogosok és a kerékpárosok is felbukhattak

Fotó: Fehér Gábor/ Fejér Megyei Hírlap

A Széchenyi út 33–51. számú lépcsőházak előtt felújították az utat, a járdát, a kerékpárutat, és parkolókat is kialakítottak. A 37. számú lépcsőház mellett pihenő épült. A legnagyobb változás a 47–51. számú házak előtt történt, ahonnan egyirányú szervizúton közelíthető meg a parkoló. A beruházás bruttó 76 millió forintból valósult meg, ám a szakemberek még nem végeztek: mint Bakró-Nagy Tamás műszaki ellenőr elmondta, a növénytelepítés, végleges tereprendezés ezután, a hűvösebb időszakban következik majd.

Szükséges volt már a járda felújítása, hiszen a korábbi hepehupás szakaszokon a gyalogosok és a kerékpárosok is felbukhattak
Fotó: Fehér Gábor/ Fejér Megyei Hírlap

A 35. számú lépcsőházban lakók egy része – mint aktív úthasználó – arra is kitért, hogy bár az elhelyezett térkő egyenes és szép lett, a lefedett szakaszt még bővíthették volna, ezáltal is több parkolóhelyet teremtve. A jelenleg kialakított 25 férőhely ugyanis a korábbinál kevesebb; ráadásul párhuzamos parkolást kíván meg a halszálkás helyett. Úgy tapasztalják, az autók esténként sok esetben az új járdán állnak meg, ellehetetlenítve a gyalogos közlekedést, s a kerékpárosok is inkább a térköves útburkolatot használják, semmint az aszfaltos kerékpárutat.

A szakemberek még tanakodnak: amint Mészáros Attila alpolgármester kifejtette, a parkolókra van igény, de azokat egyelőre csak a zöldfelület és a sportolási lehetőség csökkentésével tudnák elkészíteni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában