A szombati végső cél Kisiratos

2018.07.21. 07:30

Szombaton véget ér a Pusztaszabolcsról indult Sportbarátság futás

Ha minden igaz, szombaton már Kis­iratos felé tartanak a balonyi és pusztaszabolcsi futók, akik a testvértelepülési kapcsolatok erősítéséért is vállalták a váltófutást.

Bokros Judit

A tizenkét futó Pusztaszabolcs határában. Mellettük jobbra a szabadidősport egyesület elnöke, Kőkuti Lászlóné és Csányi Kálmán, a település polgármestere

Fotó: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

Több mint 430 kilométert tesz meg összesen az a tizenkét futó, akik vállalkoztak a Három ország, egy nemzet mottóval indult Sportbarátság futásra.

A szabolcsi futók közül négy gyakorlott sportoló kedden indult útnak a szlovákiai Balony testvértelepülés felé. Aznap Nagyigmándig jutottak, ott hátrahagytak egy nemzeti színű szalagot, majd szerdán indultak tovább Balonyba. A csapat másik fele négy ifjabb futóval, kísérőkkel és Csányi Kálmán polgármesterrel autóval követte a négyest. Balonyból csütörtökön reggel indult vissza a kompánia, kiegészülve négy balonyi fiatal futóval, így már tizenketten talpaltak a forró aszfalton. Aznap 160 kilométert megtéve futottak Pusztaszabolcsig, ahol a helyiek meleg fogadtatásában részesültek.

Újabb kis pihenő után a pénteki cél Mártély volt, onnan indulnak tovább szombaton a romániai testvértelepülésre, Kisiratosra. Ám előbb még útba ejtik Nagyiratost, ahol csatlakoznak hozzájuk kisiratosi futók, így érnek el a végső úticélig.

A tizenkét futó Pusztaszabolcs határában. Mellettük jobbra a szabadidősport egyesület elnöke, Kőkuti Lászlóné és Csányi Kálmán, a település polgármestere
Fotó: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

Horváth Zoltán képviselő Szabolcson, s jelen esetben futó is. Tőle tudtuk meg csütörtökön, hogy egyszerre mindig egyvalaki fut, biciklis kísérettel. Így váltják egymást a táv során. Az igen komoly teljesítménnyel rendelkező Barics Irén például Lovasberénytől Velencéig futott, ott Ferenci Tamás vette át tőle a stafétát. Szerdán, csütörtökön már egész jó idő volt, előtte a szintkülönbségek mellett a nagy meleg nehezítette a dolgukat. A kezdeményezés a Pusztaszabolcsi Hagyományőrző és Hagyományteremtő Alapítvány, a Pusztaszabolcsi Szabadidősport Egyesület, az önkormányzat és még több más közreműködő jóvoltából valósulhat meg, egyebek mellett azért, mert Pusztaszabolcs 10 éve város.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában