Sightseeing

2018.07.30. 16:58

Egy óra élmény – Körbekabrióztuk Székesfehérvárt

Körbekabrióztuk a várost, mégpedig Székeséfehérvár legnagyobb turisztikai látványosságával. „Sightseeing” következik, élménybeszámolóval.

S. Töttő Rita

Fotó: S. Töttő Rita/ Fejér Megyei Hírlap

Végre egy olyan jelenség Székesfehérváron, amire én már nem emlékszem… Azt mondják ugyanis, hogy az a bizonyos új piros kabrió busz, amely vasárnaponként járja a várost, egy régi lehetőség felelevenítése… Legyen bárhogy is, múlt vasárnap felkerekedtünk, hogy kipróbáljuk a város egyik legújabb és legizgalmasabbnak ígérkező turisztikai látványosságát. A nyár elején, ünnepi keretek között átadott piros járgány ezúttal már színes lufik nélkül, de épp olyan feltűnő jelenségként várta vasárnap 11 órakor a buszpályaudvar helyi járatos megállójában a kabriózni vágyó kirándulókat. Akik akadtak is szép számmal – úgy tűnik, egyre többen tudják: nyáron minden vasárnap 11 órakor indul innen a „Sightseeing”, hogy egy óra alatt körbekabriózza a várost a főbb látványosságok érintésével.

Fotó: S. Töttő Rita/ Fejér Megyei Hírlap

Két helyet lehet választani: a fedett első részt és a hátsó, szabad részt. Az út során kiderült, mindegyiknek megvan az előnye és a hátránya. Viszont jó tanács: fedetlen fővel senki ne induljon útnak, ha nem bírja a napfényt! Ha pedig a szelet nem szereti, üljön előre (és érkezzen jó korán).

Fotó: S. Töttő Rita/ Fejér Megyei Hírlap

Nagyon széles skálán mozgott a résztvevők köre: a legfiatalabb utas egy két hónapos kisfiú volt, aki végigdurmolta a kellemes utazást.

A legfiatalabb utas
Fotó: S. Töttő Rita/ Fejér Megyei Hírlap

De sok gyerek, várandós és nyugdíjas is felkerekedett, hogy részt vegyen az egy órás úton. Amely egyébként szórakoztató és informatív idegenvezetői kísérettel ment, tekintve, hogy a székesfehérvári Tourinform Iroda szervezi a programot. Éppen ezért azoknak is nyújtott újdonságot, akik egyébként ismerik a várost: megtudhattuk például, merre járt itt a török, mi található a virágóra alatt és persze a csúcspont a Bory-vár romantikus története volt. Innen visszafelé vezetett az út, újabb fontos helyszínek érintésévvel.

Fotó: S. Töttő Rita/ Fejér Megyei Hírlap

Az út a buszpályaudvaron ért véget, melyről mindenki siethetett elfogyasztani a jól megérdemelt vasárnapi ebédet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában