Korzózó rendőrök

2018.07.27. 09:00

Biztonságérzetet nyújt a megerősített jelenlét Velencén

Különösen nagy terhet ró a rendfenntartó szervekre a nyári szezon. A Velence Korzón nem csak a kedvünkért korzóztak csütörtökön a készenléti rendőrök…

S. Töttő Rita

Fotó: Igari Balázs

Nincs még egy törölközőnyi hely sem a Velence Korzó homokos strandján csütörtökön kora délután, amikor a készenléti rendőrök egy csoportjával találkozunk – azért, hogy megkérdezzük, milyen is a nyári szolgálat. Azon túl, hogy forró, hiszen látva zárt és sötét egyenruhájukat, nyilván nem fáznak a nyár kellős közepén. A gárdonyi rendőrök munkáját ugyanis a nyári időszakban a készenléti rendőrök segítik, hiszen ilyenkor a rendezvények mellett a strandok is vonzzák a tömegek között elvegyülő bűnözőket. A helyiek és a szabadságukat töltők számára azonban nagy biztonságérzetet jelent, ha látják a korzózó rendőröket, akik vigyáznak rájuk.

A legnagyobb melegben is minden nap kijárnak a strandokra a rendőrök Fotó: Igari Balázs

Sturcz Tímea rendőrőrnagy, a Fejér Megyei Rendőrfő-kapitányság Kommunikációs Szolgálatának munkatársa hangsúlyozta: ennek az összehangolt munkának köszönhetően kisebb mértékben már visszaesett a bűncselekmények száma. Figyelnek, mennek – a szárazföldön – mindenhová, ahol turista megfordulhat, s már jelenlétükkel is visszafogják a bűncselekmények lehetőségét. Amely lehet lopás, autófeltörés egyaránt s hát bizony elég kellemetlen annak, aki pihenni érkezik és áldozattá válik. Ezért fontos – hangsúlyozza a rendőrőrnagy -, hogy mindenki ügyeljen a saját tulajdonára, ne hagyja elő az értékeit, zárja be az autóját, s csak a legfontosabbakat vigye magával a strandra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában