Tíz hónapig tart a munka

2018.06.04. 15:47

Szerdán kezdődik a belváros közeli Kégl György utca felújítása

Pénteken indul a Feketehegy-Szárazréti Sajó utca északi ágának rekonstrukciója. A több mint 116 millió forintot kóstáló beruházás teljes költségét a város költségvetése fedezi. A munka határideje: július 31.

Majer Tamás

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A Sajó utca Új Csóri út és Rába utca közötti szakaszán 650 folyóméter út újul meg. A páratlan oldalon térköves járda, a páros oldalon ún. nemesített padka épül. A csapadék elvezetését a jövőben egy zárt csapadékcsatorna „intézi”. Utóbbi kiépítésével rajtol a munka pénteken. A munkaterület tegnap reggeli átadóján a kivitelező részéről Zsömböly Lukács elmondta, időnként mindkét irányból zsákutcaként lesz csak használható a munkaterület.

A Kégl György utcában az elmúlt héten postaládákon keresztül kézbesített tájékoztatók szerint szerdán, azaz június 6-án vágnak bele az aszfaltba, illetve a munkába. A dokumentum szerint 2019. április 6-ára készül el az utca.

A lakók türelmét kéri az önkormányzat és a kivitelezők
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A Távirdával közel párhuzamosan húzódó, belváros szomszéd utcát teljes szélességében felújítják e 10 hónap alatt, vagyis nemcsak az autós rész, de a járda is új burkolatot kap. Ezek előtt még kicserélik a vízvezetékeket, valamint a szennyvíz- és csapadékcsatornákat.

Gyalog végig járható marad az utca, az autók viszont nem lesznek szívesen látott vendégek. Várakozni egyáltalán, behajtani is csak módjával lehet majd. Az építkezés idejére mindkét irányból zsákutcává alakul át az utca, de csak azok hajthatnak be, akik innen ingatlanjaik udvarát célozzák, vagy árut szállítanak haza, illetve az utcában működő üzletekbe. Az építkezés ideje alatt is lehet módosítás a közlekedési rendben. Erről naprakész tájékoztatás ígér a kivitelező.

A Kégl utcai parkolóbérleteket az ebben illetékesek elfogadják a határos parkolási zónákban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában