Mindig nagy öröm, ha újításról lehet beszámolni

2018.06.16. 09:30

Örömünnep Tácon: utakat avattak

Június 14-én fiatalok és idősebbek egyaránt izgatottan várakoztak a felújított táci utak kereszteződésében.

Szanyi-Nagy Judit

A gyermekek izgatottan indultak útnak az új szakaszon Fotó: az önkormányzat

– A Belügyminisztérium pályázatán elnyert támogatásból és a település önkormányzata által vállalt önrészből, összesen közel 24 millió forintból sikerült felújítani a Kossuth Lajos utca és a Dózsa György utca útburkolatát, méghozzá 800 méter hosszan – adott hírt a település legújabb beruházásáról Horváth Tamás táci polgármester.

Balról Udvardi János tűzoltó alezredes, a fehérvári kirendeltség polgári védelmi felügyelője, Horváth Tamás polgármester és Varga Gábor országgyűlési képviselő
Fotó: az önkormányzat

Hozzátette: – Ezzel a támogatással az idei évben a település két legrosszabb útburkolattal rendelkező útszakasza újult meg. Ez az új burkolat pedig nagyban javítja az ott lakók és az arra közlekedők biztonságát, balesetmentes közlekedését, így ugyanis már nem kell az úton megálló, esővíz okozta hatalmas tócsákat és kátyúkat kerülgetniük a járókelőknek.

A gyermekek izgatottan indultak útnak az új szakaszon
Fotó: az önkormányzat

Mindezt a helyi gyermekek be is mutatták a megjelenteknek: ki futócipőt húzva, ki rollerrel, görkorcsolyával vagy kerékpárral, de szélsebesen és biztonságban haladt az újonnan átadott utakon. S ahogyan az lenni szokott, a műsorral egybekötött útavatón a trikolór szalag átvágása sem maradt el, jelképesen felavatva ezzel az útszakaszt. Ebben Horváth Tamás polgármester, Udvardi János tűzoltó alezredes, a fehérvári kirendeltség polgári védelmi felügyelője, valamint Varga Gábor országgyűlési képviselő közreműködött.

Fotó: az önkormányzat

– Nagy öröm számunkra, hogy nemcsak itt, Tácon belül adhatunk át új utakat, de a Sáregrest és Szabadbattyánt összekötő 6307-es számú út soponyai és kálozi szakasza is hamarosan elkészül. Így Tácot is könnyebb, biztonságosabb megközelíteni – mondta el megkeresésünkre Varga Gábor, hozzátéve: – A mostani két utca vis maior támogatásból újult meg, csakúgy, mint tavaly októberben a Petőfi Sándor utca és a rácsatlakozó Nefelejcs köz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában