Városszéli éden

2018.06.28. 08:00

Megújultak a börgöndi horgásztavak

Bár a szerdai bejárás során az időjárás nem volt túl kegyes a résztvevőkhöz, a csöpörgő esőről és a nagy szélről elterelte a figyelmet az újjávarázsolt környezet.

Szanyi-Nagy Judit

A helyszíni bejáráson sokan rácsodálkoztak a megújult tóra

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Leginkább a sűrű nádat lehetett észrevenni két évvel ezelőtt a börgöndpusztai horgásztavak területén, a vízből csak itt-ott tűnt ki néhány folt. A helyszín azonban teljesen megváltozott ‒ csodálkoztak a sajtómunkatársak a bejáráson.

Lényeges kiemelni, hogy a felújítás kizárólag magántőkéből, önkormányzati támogatás nélkül valósult meg. A tulajdonosok ezzel a lépéssel megmentették a területet, s egy igazi közösségi színtérré varázsolták azt

‒ hangsúlyozta az eseményen Cser-Palkovics András polgármester.

A helyszíni bejáráson sokan rácsodálkoztak a megújult tóra
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

‒ Jócskán volt munka a 3,6 hektáros területtel ‒ tudtuk meg Hajdú Sándor tulajdonostól és feleségétől ‒, hiszen csak a két tó több mint két hektárt foglal el. A birtokot 2017 januárjában vásároltuk meg, s folyamatosan fejlesztettük. A partra bódékat építtettünk, melyek az időjárási viszontagságoktól is megóvják a horgászokat, valamint a tavakat megszabadítottuk a sűrű nádtól, s elkészült a mederkotrás és a partfalerősítés. A területen új bódék, kibővített játszótér és egy állatsimogató is található, ahol őzekkel, lámákkal és pónikkal egyaránt találkozhatnak az érdeklődők. Ez utóbbi helyszín még nem készült el teljesen, így hivatalosan nem látogatható, de ha valaki felénk jár, és meg szeretné nézni az állatokat, általában megengedjük ‒ tették hozzá.

A látogatás tehát már lehetséges, mint a tulajdonosok elmondták, bárki szabadon kibe járhat a területen. Várják a családokat, baráti társaságokat, de később a motorosoknak is kedveznének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában