Születés Hete

2018.06.15. 11:20

Családok Hete Pázmándon: mindenkinek szól

A Születés Hete régi hagyomány Pázmándon, hiszen fontos, hogy a családok, gyermekvállalásra készülők is találjanak maguknak iránymutató programokat a településen. 

S. Töttő Rita

Ezúttal múlt csütörtökön válogathattak az érdeklődők a helyi szakemberek által nyújtott lehetőségek között. A kisbabásoktól kezdve a párkapcsolatban élőkig sok mindenkinek nyújtott érdekes programokat a Családok Hete múlt héten Pázmándon. Többek közt volt szó arról, hogyan tanuljuk meg az egymásra támaszkodás művészetét – erről Kratancsik Anna mellett Virányiné Reichenbach Mónika EFT terapeuta tartott előadást. Az, hogy Mónika, a település polgármester asszonya is részt vesz ilyen jellegű foglalkozásokon, mutatja Pázmánd törekvését arra, hogy a helyi eseményekbe minél több szakembert vonjanak be. A téma egyébként izgalmas: pároknak és egyedül érkezőknek is érdekes önismereti utat jelent, vajon tudják-e a másikról, melyek a kedvenc dolgaik? De az egyébként magunkról ismert és tudott jellemzőket is segítették rendszerbe foglalni a terapeuták: volt szó arról, mi gátol, mi fontos, honnan jöttünk, ki fontos, mitől félünk. Felvázolhattunk különböző utakat, amelyeket megjártunk vagy szeretnénk megjárni. Sok minden felfedezhető egy ilyen terápia segítségével – fogalmazott a polgármester -, amire nem is gondolnak a résztvevők: a gátló tényezők, a dolgok, amelyek előrevisznek, mind rendszerbe kerülnek.

- Döntéshelyzetbe érve ezek iránytűként segíthetnek – tette hozzá Mónika, aki szerint ha valaki csodákat akar megélni, akkor ki kell lépni a komfortzónánkból. Ez a legfontosabb felismerés mindenki számára egy ilyen terápián s ez volt a Születés Hete előadásán is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában