Tizenegy szinten százkilencvenkilenc lakás

2018.06.07. 07:00

Eső után bokrétaünnep – Ütemesen halad a Campus Sétány társasház-építés

A Campus Sétány beruházói bokrétaünnepet rendeztek szerdán délután a Huszár utca 3. szám alatti épületegyüttesnél. Az impozáns bokrétacsokorra három szalag is került, és a toronydaru méltóságteljesen emelte a magasba.

V. Varga József

A bokrétacsokorra három szalagot kötöttek. Köszöntőt mondott Cser-Palkovics András és Rendek Richárd

Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

A bokrétaünnepség régi hagyománya szerint az építtető megköszöni a dolgozók munkáját, az építőmester pedig bokrétát helyez el a tartószerkezet legmagasabb pontján, messziről is jól látható helyen. A beruházók úgy határoztak, felelevenítik a bokrétaünnepségek szép szokását.

Az időjárás is tudta a dolgát. Amikorra kezdetét vette az ünnepség, a kora délutáni felhőszakadásnak már csupán a nyomait észlelhettük. Köszöntőt mondott Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere és Rendek Richárd, a Lövölde Invest Kft. tulajdonosainak képviselője.

A 25 ezer négyzetméter alapterületű, 11 szintes lakóépület a jelenleg Fehérváron zajló legnagyobb társasház-építési program. A tervek szerint a műszaki átadás 2019 tavaszán lesz, az első lakók ezt követően költözhetnek majd be a megyeszékhely egyik legjobb fekvésű területén megépült otthonaikba.

A bokrétacsokorra három szalagot kötöttek. Köszöntőt mondott Cser-Palkovics András és Rendek Richárd
Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

A bokrétaünnep eredete egészen a 14. századig nyúlik vissza. Úgy mondja a lexikon: az egyes fontosabb munkafázisok után ünnepélyes összejöveteleket tartottak, melyeken találkoztak a vezetők és a beosztottak, és megünnepelték a munka eredményét.

Szalagot kötött az impozáns bokrétacsokorra Cser-Palkovics András polgármester és Vajnai Endre főmérnök, majd Rendek Richárd, a Lövölde Invest Kft. tulajdonosainak képviselője, a cég ügyvezetője, s végül maga az „építőmester” titulus viselője, Lanczmann Viktor.

Az ünnepségen megjelenteket Szekeres Gábor projektvezető köszöntötte, majd Rendek Richárd és Cser-Palkovics András tért ki az építkezés folyamatára, illetve a beruházás fontosságára. Amint megtudtuk: az épületegyüttes a jelenleg Fehérváron zajló legnagyobb társasház-építési program.

A társaság tavaly kezdte meg a 25 ezer négyzetméter alapterületű, 199 lakást, garázsszinteket, üzleteket, belső kerteket magába foglaló 11 szintes lakóépület kivitelezését. A műszaki átadás 2019 tavaszán lesz, az első lakók ezt követően költözhetnek majd be a megyeszékhely egyik legjobb fekvésű területén megépült otthonaikba.

Az impozáns bokrétacsokrot toronydaru emelte a magasba. A tetőn Lanczmann Viktor építőmester
Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

A régióban ilyen volumenű lakópark fejlesztésébe nem fogott senki még korábban, aminek oka részben az, hogy a megyeszékhelyen a nyolcvanas évek végéig a város centrumához közeli fejlesztési területek nagyrészt beépültek. Székesfehérváron kétezernél is több a betöltetlen állások száma, ami kihatással van a lakásigény növekedésére is.

A mostani időszak az elmúlt évek legtöbb új építésű lakását hozza majd magával. Korábban a beruházók kivártak, igazi áttörést a családi otthonteremtési kedvezmény bevezetése hozta, hiszen megnőtt a vásárlói igény az új építésű lakások iránt. Fehérvár folyamatosan fejlődő város, ami nemcsak a gazdaság teljesítményében, a kulturális élet és a szolgáltató szektor fejlődésében, hanem az emberek életminőségében is megnyilvánul. Kiemelt jelentőségű, hogy új lakások épüljenek – hangzott el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában