Elpróbálták az érettségit

2018.05.28. 21:49

Tizedszerre rendezték meg a Radetzky Jenőről elnevezett biológia versenyt a Telekiben

Másfél héttel az emelt szintű szóbeli biológia érettségi előtt több mint 60 diák tartott hétfőn főpróbát a Radetzky Jenőről elnevezett emlékversenyen.

B. Kiss László

Tizedszer rendezték meg a fehérvári Teleki gimnáziumban azt a biológia versenyt, melyet 18 fehérvári biológia tanár szervezett. A megmérettetés, amely a feladatokat, illetve a lebonyolítást illetően is emelt szintű szóbeli érettségit modellezi, jó felkészülést jelent a másfél hét múlva esedékes, „élesben zajló” maturálásnak. (Az emelt szintű biológia érettségire Fejérből 139-en jelentkeztek, s a versenynek 66 résztvevője volt.)

A versenyt Radetzky Jenőről (1909-1991) nevezték el, aki országosan ismert fehérvári tudós tanár volt. Ő alapította az agárdi Madárvártát, munkássága ma is példát mutat minden, a biológiát szerető tanár és diák számára. A verseny megnyitóján egyébként fia, ifjabb Radetzky Jenő, és unokája, Radetzky András is ott volt. Az eredményről később fogunk beszámolni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában