Tavaszi túrát tartottak

2018.05.16. 09:00

Testközelből találkoztak az élővilág csodáival a soponyai diákok

A megyén túli természeti értékeket is megnézték az iskolások.

Hollósi Lászlóné

Fent és lent: mindent megfigyeltek a diákok Fotó: Hollósi Lászlóné

Tatán, egy tavaszi túrán vettek részt a soponyai Zichy János Általános Iskola és AMI diákjai Molnárné Strohéber Zsuzsanna vezetésével. Első állomásuk a Fényes-tanösvény volt, melynek téli arcát korábbi kirándulásuk során már megismerték. A karsztforrások fölött húzódó tanösvény tavasszal is elvarázsolta a gyerekeket: a kristálytiszta vízben számos víziállatot tanulmányoztak, testközelből látták és hallották az ott fészkelő hollókat, megfigyelték a Tüskevárból vakvarjúként ismert bakcsót vadászat közben.

Fent és lent: mindent megfigyeltek a diákok Fotó: Hollósi Lászlóné

A vizekben élő számtalan tündérrózsa lenyűgöző látványt nyújtott. Ezután felkeresték a tatai kiskastélyt, mely az Eszterházy család nyári lakja volt. Mellette épült Magyarország első angolparkja, melyben izgalmas sétát tettek a diákok. A nap zárásaként a Fellner Jakab nevét viselő kilátó tetejéről vetettek pillantást a vizek városára. Jóleső fáradtsággal, de sok élménnyel feltöltve tértek haza a kirándulók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában