Nőj nagyra, Belváros!

2018.05.16. 14:42

Szökőkút is „terem” a fehérvári Jávor Ottó téren

A belváros tágasabbá válhat, ha mi, városlakók szívesen ejtőzünk majd ősztől az új életre kapó Várkörút melletti parkban.

Majer Tamás

A beruházás 253 millió forint, s a kivitelező máris belecsap, hiszen nincs sok idejük, szeptemberre kész kell lenniük. A parkfelújítás ideje alatt a Kígyó utca felől járnak majd be a munkagépek. Ott, a nyáron nehezebb lesz parkolni, közlekedni.

Az épülő park tervrajza
Forrás: ÖKK

A helyszínbejáráson Cser-Palkovics András 6000 növényről beszélt. Nem sorolta föl valamennyit, de azt kiemelte, hogy megújul a park élővilága, több hagymás és évelő növényt költöztetnek a parkba. Fából is több lesz! Hármat ugyan kivágnak a munka során, azonban tizennégyet egyből ültetnek. Majd – 15 éven át – évente újabb egyet. Az éves faültetés a tér szívébe megálmodott születések parkjában lesz. Itt valósul meg Horváth-Tancsa Ágnes képviselő javaslata: a város minden évben ültessen egy, a város újszülöttjeit köszöntő fát. Erről Kálmán Lilla, a Környezetvédelmi Irodája vezetője beszélt.

A Corpus Hungarikum továbbra is uralkodó marad, tudtuk meg a bejárás során. Balról Szekeres Péter (a kivitelező műszaki igazgatója), Cser-Palkovics András és Kálmán Lilla
Fotós: Koppán Viktor/ Fejér Megyei Hírlap

Egyébként a tavalyi parkoló bővítéskor is elültettek 11 fát a város gondnokai.

A Corpus Hungarikum, a Jávor Ottó emlékkő és a Katyni emlékkereszt a parkban marad. A murvás rész helyére gyep és térköves sétányok kerülnek. Egy új szökőkút ad majd állandó alapcsobogást. Megújul a közvilágítás is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában