Látszólag egyenes szálú nyomozás volt

2018.05.03. 17:30

Részletek derültek ki a Budai úti lövöldözésről

A Budai úti lövöldöző kézre kerítéséről beszélgetett a város polgármestere a városi kapitányság nyomozóival, melynek során köszönetet mondott a gyors munkáért. A találkozó során részletek derültek ki a nyomozásról. Azt is megtudhattuk, hogyan jutottak el a tettesig a rendőrök.

S. Töttő Rita

Cser-Palkovics András polgármester megköszönte a nyomozóknak a gyors munkát

Fotó: Fehér Gábor/ Fejér Megyei Hírlap

Több szálon futó nyomozás eredményeként – melyben egy fontos lakossági információ rövidítette le a folyamatot – kapták el a rendőrök pár nap alatt azt az embert, aki a Budai úton, egy autóbusz megálló közelében várakozókra, sétálókra lőtt két héttel ezelőtt. A gyorsaságért mondott köszönetet csütörtökön a Városházán Cser-Palkovics András polgármester a nyomozóknak. A Városházán zajló eseményen az ügyben eljáró csapatot Kovács Zsolt rendőr ezredes, városi rendőrkapitány, Schekk Géza rendőr alezredes, közrendvédelmi osztályvezető, Borbély Zsuzsanna r. százados, Sándor Nikolett r. főhadnagy, Lórántné Varsányi Anna r. törzszászlós, Somogyi Krisztián r. főhadnagy, Szigeti Tamás r. törzszászlós, a Székesfehérvári Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói képviselték. A kötetlen, de sajtónyilvános beszélgetés során nem titkos részletek is kiderültek az ügyről. És az is, hogy a rendőröknek ez az egyébként sajnálatos eset nagyszerű csapatmunkára adott lehetőséget, melynek eredményeként látványos eredmény születhetett. Az egyik nyomozó így fogalmazott: – Látszólag ez egy egyenes szálú nyomozás volt, de valójában sok mindent ki kellett bogozni. Tisztázni kellett többek közt azt, mely irányból jöhetett a lövés s azt is, mivel lőhettek. Szép lassan szűkült a kör...

 

Az emberek igyekeztek segíteni

A nyomozók, mint kiderült, sokszor visszamentek a helyszínre, hogy beszéljenek a lakókkal. Szerencsés módon, a nyilvánosságnak is köszönhetően nagyon támogatóan álltak hozzá az emberek, igyekeztek segíteni – mondták el a nyomozók. – Idővel pedig érkezett egy jelzés a hatósághoz, amit ellenőriztünk. Így jutott tudomásunkra, hogy van egy tanú, aki hallott az eset kapcsán dolgokat. Ezen a szálon indult el a következő kör, így jutottunk el abba a lépcsőházba, ahol történhetett az eset. Itt is elkezdtük a tanú meghallgatásokat, melyek során minden olyan információt sikerült begyűjtenünk, amelyből kiderült, hogy az egyik ott lakó követhette el a bűncselekményt. Nagyon jól összeállt a kép, onnantól kezdve szinte már mindegy volt, tesz-e vallomást az illető vagy sem – hangzott el a beszélgetésen, ám a nyomozók hangsúlyozták: nagyon jól jött a kapott információ, amely lerövidítette a nyomozás idejét, de ha ez nincs, akkor mindenképpen kiterjesztették volna a házkutatást az egész házsorra, annak minden lakására. De végül leszűkült a kör. A tettes persze az első kihallgatás során mindent tagadott. Másodjára azonban már nem nagyon volt mit...

Cser-Palkovics András polgármester megköszönte a nyomozóknak a gyors munkát
Fotós: Fehér Gábor/ Fejér Megyei Hírlap

A beszélgetés során elhangzott, valószínűleg elmeszakértő is foglalkozik majd a 35 éves férfival. Akit most öt rendbeli súlyos testi sértés kísérletével gyanúsítottak meg. Ezért is tartotta fontosnak Cser-Palkovics András polgármester, hogy köszönetét fejezze ki:

- Ez egy olyan bűncselekmény volt, amely joggal, nagy visszhangot váltott ki a városlakókban. Fontos volt, hogy minél hamarabb kézre kerüljön a tettes. Ezt köszöntem meg a nyomozóknak, hiszen lényeges, hogy visszaadták a városban élőknek a biztonság érzetét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában