Zichy liget

2018.05.24. 09:45

Mesés kiskerteket készítenek szombaton az ovisok – szavazni lehet rájuk

Mesés kiskertek címmel gyermek kertépítő versenyt rendeznek most szombaton délelőtt a Zichy ligetben. Az eseményre a város 23 óvodájának egy-egy csoportja érkezik. Szavazni lehet majd az alkotásokra.

S. Töttő Rita

Fotó: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

Óvodás korú gyermekeknek szóló kertépítő versenyt szervez Székesfehérvár a Hetedhét Játékfesztivál szombat délelőttjén a Zichy ligetben – jelentette be a helyszínen tartott sajtótájékoztatón Deák Lajosné önkormányzati képviselő, Bozai István városgondnok

és Spanyárné Halász Szilvia városi főkertész.

A verseny ötletét a nyolc éve zajló mosonmagyaróvári „Apró kezek, csoda kertek” nevű hasonló program adta, melyen tavaly és tavalyelőtt fehérvári gyerekek is nagy sikerrel szerepeltek. A fehérvári versenyre a város minden óvodájából egy-egy csoportot hívtak meg, melynek köszönhetően szombaton délelőtt 23 csapatnyi kisgyerek és nevelőjük hozhatja létre az előre kialakított rekeszeken belül a saját alkotását. A kert megépítésére egy óra áll majd rendelkezésre, ez idő alatt csak a gyerekek végezhetik a munkálatokat. Ám ez nem okozhat gondot – derült ki a sajtótájékoztatón -, mert egy évnyi felkészülési idő állt a csapatok rendelkezésére, mely idő alatt számos segítséget is kaptak a szervezőktől.

Fotó: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

A növények és természetes anyagok felhasználásával készülő mesés kiskertek fantázianevet kapnak, tehát a helyszínen nem lehet kideríteni, melyik alkotás melyik óvodáé (de természetesen az intézmények és szülők maguk promotálhatják majd az alkotásokat). Két hétig lesznek a Zichy ligetben a kiskertek, ez idő alatt a Városgondnokság honlapján lehet majd szavazni rájuk. Az első három helyezett óvoda összesen 1 millió forintot kap, melyet az intézmény udvarára fordíthatnak majd. A verseny végén ugyan lebontják a kerteket, de azokat a csapatok saját ovis udvarukon újra felépíthetik.

Fotó: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában