Ezután is minden évben új küllemet kap a virágóra

2018.05.18. 08:19

Kiosztották a Székesfehérvár Közbiztonságáért Díjakat

Péntek délelőtt ismét ülésezett a fehérvári közgyűlés. A munkát megelőzően egyperces néma felállással tisztelegtek a nemrég elhunyt Ferenczy Géza emléke előtt

Majer Tamás

Veigl Péter rendőr és Lantos Zoltán tűzoltó Székesfehérvár Közbiztonságáért Díjat kaptak

Fotó: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

Cser-Palkovics András Székesfehérvár Közbiztonságáért Díjat adott át Veigl Péter rendőr őrnagynak, aki 2014 óta vezeti a városi rendőrség Közlekedésrendészeti Osztályát. Előtte, 2010-től a Helyszínelő és Balesetvizsgáló Alosztály főnöke volt. Székesfehérvár Közbiztonságáért Díjat kapott Lantos Zoltán tűzoltó főtörzsmester, a Székesfehérvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltója is, aki 2006 óta fehérvári lánglovag. Méltatásában elhangzott: tudása, magatartása, civilekkel való kapcsolatteremtő képessége példa lehet a fiatalabbak számára.

Több, a város mindennapjait meghatározó cég – tűzoltó-parancsnokság, Depónia, Continus Nova, Fejérvíz, Fehérvári Programszervező Kft. és a közösségi közlekedést intéző KNYKK – beszámolóját is elfogadta a közgyűlés.

Egy másik döntés értelmében eztán is Tisztl Henrik tölti be a Család- és Gyermekjóléti Központ igazgatói posztját. Az új megbízatás 2018. június 22-én lép érvénybe, s 2023. május 31-ig tart.

Lantos Zoltán tűzoltó és Veigl Péter rendőr Székesfehérvár Közbiztonságáért Díjat kaptak
Fotós: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

Az Országzászló tér virágórája is jó témát adott a képviselőknek. Talán már látták, a tér újjáépítése során a virágóra is új dizájnt kap. Ez kinek tetszik, kinek nem. A polgármester rámutatott, sosem volt ugyanolyan a Kovács Jenő órásmester nevéhez köthető, mára fehérvári szimbólummá lett óra. Aktuális „formatervét” a tér új látványához igazították a tervezők. Fontos: ezután is minden évben megújul, s átváltozik kicsit. A közgyűlésen elhangzott – s üdvös volna, ha megvalósulna –, hogy a jövő évtől több óratervet is készíttet a város, amelyek közül a helyiek választhatják ki a legszebbet.

Horváth-Tancsa Ágnes javaslatát is megtárgyalta a testület. Ennek lényege, hogy a város határaiban keresztek hirdessék Székesfehérvár keresztény mivoltát. A közgyűlés, az elfogadott határozat szerint ezzel elviekben egyetért, s kérte a jegyzőt és a polgármesteri hivatalt, dolgozza ki a szükséges részleteket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában